5 хвилин “покрутилося” в мікрохвильовці і готово: рецепт простого, але смачного гарбузового кексу до чаю

Теплий та м'який кекс з насиченим гарбузовим смаком і ароматом спецій перетворить будь-який похмурий день на справжнє свято для цілої родини.

Швидкий гарбузовий кекс у мікрохвильовці – це справжня знахідка для тих, хто хоче насолодитися ароматною домашньою випічкою, але не має часу чи бажання довго стояти біля плити. Цей рецепт не тільки простий, але й дає неймовірно ніжний та ароматний десерт всього за кілька хвилин. Гарбуз додає м’якості, приємного кольору та цікавого смаку, а спеції – тепла і затишку. Чудовий спосіб побалувати себе та близьких у будь-який час дня!

Для приготування цього гарбузового кексу вам знадобляться: чотири столові ложки пюре з гарбуза, три столові ложки борошна, три столові ложки цукру, одне яйце, дві столові ложки молока, столова ложка рослинної олії, чайна ложка розпушувача і дрібка солі. Щоб надати кексу особливий аромат, додайте чайну ложку кориці, щіпку мускатного горіха і ваніліну.

Кондитер поділився унікальним рецептом гарбузових кексів
Кондитер поділився унікальним рецептом гарбузових кексів

Приготування починається з того, що ви берете зручну керамічну чашку чи маленьку миску, яка підходить для мікрохвильовки. У ній і буде наш кекс. Розбийте яйце в чашку, додайте цукор і молоко, а потім перемішайте до однорідної маси. Після цього влийте гарбузове пюре і рослинну олію, знову ретельно перемішайте. Наступним кроком буде додавання борошна, розпушувача, солі та спецій. Змішайте всі інгредієнти, щоб утворилася гладенька тістоподібна маса.

Поставте чашку в мікрохвильовку на потужність 800 ват і готуйте 3-4 хвилини, в залежності від потужності вашої мікрохвильовки. Після того, як мікрохвильовка зупиниться, обережно перевірте готовність, проткнувши кекс зубочисткою. Якщо вона виходить сухою, – ваш гарбузовий кекс готовий! Якщо ж ні, залиште ще на 30 секунд. Не поспішайте діставати кекс з чашки – дайте йому трішки охолонути, щоб текстура стала ще ніжнішою.

Популярне

Подібні новини