Побачила, як жінка купує 6 пачок однакової картоплі, і я теж купила: сорт картоплі для найніжнішого пюре

  Картопля – це один із найпопулярніших овочів на дачній ділянці. Щоб перший врожай картоплі не розчарував, потрібно обов'язково вибирати найкращі сорти цього коренеплоду.

Якщо ми хочемо отримати врожай смачної картоплі наступної весни, варто звернути увагу на витривалі та багаті на вітаміни сорти, про які ми розповімо у цій статті.

Щоб картопля не вироджувалась і завжди добре плодоносила, необхідно обирати сортові види. Вони відрізняються не тільки витривалістю, але й чудовим смаком. Насамперед варто звернути увагу на такі варіанти:

Невський – чудовий сорт для центральних регіонів, який дозріває на дев’яностий день від появи сходів. Овальні бульби мають соковиту м’якоть, яка не темніє при розрізі. Овочі добре зберігаються і можуть плодоносити навіть на суглинках. Сорт стійкий до різних хвороб, зокрема до фітофторозу.

Розара – дуже смачний німецький сорт, який дозріває на 65-й день після появи сходів. Червоні бульби мають ніжний смак і можуть досягати ваги 150 грамів. Хоча картопля слабо розварюється, її смак відмінний. Транспортування та зберігання картопля переносить чудово, парша та нематоди їй не страшні.

Експерти назвали найкращий сорт картоплі для пюре
Експерти назвали найкращий сорт картоплі для пюре

Гала – врожай цього сорту можна збирати на 70-й день після сходів. Урожайність рослини висока, вага бульб – близько 120 грамів. М’якоть ніжна, не темніє при чищенні, добре розварюється.

Адретта – німецький сорт смачної середньостиглої картоплі, врожай якої можна зібрати вже на 80-й день після появи паростків. Прямостоячі кущі досить сильні, коренеплоди великі, вагою до 150 грамів. М’якоть дуже ніжна і швидко розварюється.

Імпала – популярний голландський сорт, що плодоносить у будь-якому кліматі. Схожість у картоплі чудова, коренеплоди світло-жовті, з невеликою кількістю вічок. Це ранній сорт, який на півдні дозволяє зібрати два врожаї за сезон.

Синьоока – популярний сорт із сніжно-білою розваристою м’якоттю та відмінною врожайністю. Він дуже витривалий, не піддається зараженню фітофторозом, паршою і гниллю. Врожайність сорту стабільна, а смакові якості на висоті.

Коломба – голландський сорт смачної картоплі, бульби якого досягають ваги 130 грамів. М’якоть жовта, ніжна та смачна. Картопля добре чиститься і тримає форму при варінні або запіканні. Смакові якості сорту чудові, а врожай можна збирати вже на 50-й день після появи сходів.

Популярне

Подібні новини