Чайні казки, в які ми віримо: топ-5 популярних міфів, які перевернуть ваше уявлення про улюблений напій

Чай — один із найпопулярніших напоїв у світі. Його п'ють під час застуди, деякі види чаю допомагають заспокоїти нерви, а влітку холодний чай чудово втамовує спрагу.

Корисними вважаються зелений, чорний та білий чаї. Проте, попри всі позитивні властивості цього напою, навколо нього виникло безліч міфів. У цій статті ми розповімо про них.

Перший міф стосується трав’яного чаю. Багато хто вважає, що в ньому відсутній кофеїн. Насправді, далеко не кожен трав’яний чай може похвалитися повною відсутністю цієї речовини. Якщо для вас важливо уникати кофеїну, обов’язково уважно вивчайте етикетку при купівлі чаю на основі трав.

Ще один поширений міф стосується пакетованого чаю. Дехто вважає, що чай у пакетиках такий самий корисний, як і розсипний. Коли ми поспішаємо або працюємо, дійсно зручно просто опустити пакетик у чашку, залити окропом і вже через кілька хвилин пити напій. Проте фахівці стверджують, що розсипний чай набагато корисніший. Зазвичай у пакетиках містяться не цілі чайні листи, а так званий “чайний пил”.

Експерти розповіли про ТОП-5 популярних міфів про чай
Експерти розповіли про ТОП-5 популярних міфів про чай

Третій міф стверджує, що зелений чай корисніший за чорний. Багато людей надають перевагу зеленому чаю, вважаючи чорний шкідливим для здоров’я. Проте це не так. Обидва види чаю містять потужні та корисні для організму антиоксиданти. Головне — пити якісний чай, незалежно від його виду.

Ще один цікавий міф пов’язаний із молоком. Існує думка, що молоко нейтралізує корисні властивості чаю. Насправді це твердження не має підґрунтя. Вчені доводять, що навіть якщо додати молоко до чаю, антиоксиданти залишаються в напої в тому самому обсязі. Більш того, молоко додає корисний кальцій, який позитивно впливає на кістки.

Останній міф стосується зеленої ваги. Багато людей вірять, що вживаючи зелений чай, можна ефективно позбутися зайвих кілограмів. На жаль, це міф. Хоча зелений чай дійсно містить речовини, що сприяють прискоренню метаболізму, цього недостатньо для значного зниження ваги. Випиваючи по чотири чи п’ять чашок зеленого чаю на день, ви не зможете кардинально змінити свою вагу без додаткових зусиль.

Популярне

Подібні новини