Щоб насіння на весну проросло, а розсада була міцною: готую цей хитрий розчин для помідорів – “рідке золото”

Як можна уявити літо без томатів? Втім, що робити, коли помідори не хочуть проростати на розсаду? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікавий метод, який навіть зі слабкого насіння виростить кущі.

Проростити томати з зернятка — зовсім нескладна задача. Варто лише трішки згадати біологію та хімію і відповідь прийде миттєво: для того, щоб рослинам отримали поштовх до зростання, їм потрібен азот. Найбільшу концентрацію цього мікроелемента має наш аптечний нашатир.

Звісно, це засіб має не надто приємний запах, але його дія на помідори є просто вражаючою. Він містить в собі високу концентрацію нітрогену — елементу, що відіграє ключову роль у житті рослини. Він, неначе потужний двигун, сприяє активному росту кущів, допомагаючи їм розвивати міцне листя та кореневу систему.

Городники розповіли про найчастіші помилки при боротьбі з фітофторою на томатах
Експерти пояснили, як нашатирний спирт підживлює розсаду томатів

Щоб приготувати чудодійний розчин для підживлення, на одне відро звичайної води з-під крана додають 2-3 столові ложки нашатирного спирту. Ця суміш забезпечує томати необхідною кількістю азоту, допомагаючи їм не тільки активно рости, а й захищатися від стресів і несприятливих умов. Разом із тим, така концентрація речовини є безпечною і не погубить городину.

Якщо ж ви хочете підживлювати томати по зеленій масі, після того, як розсада випустила перші 2 справжні листочки, вам знадобиться всього 10 мл нашатирного спирту на 10 літрів води. Важливо пам’ятати, що перед обприскуванням розчин слід ретельно перемішати і взяти меншу концентрацію (1-2 ст. ложки).

Навіщо давати томатам оцет: відповідь агронома
Експерти пояснили, як нашатирний спирт підживлює розсаду томатів

Якщо правильно і своєчасно підживлювати рослини таким розчином, вже влітку ви зможете насолоджуватися рясним урожаєм. І нехай запах нашатирю спочатку видасться специфічним, він швидко зникає, залишаючи лише приємний слід у вигляді здорових і сильних кущів. Втім, пам’ятайте, що коли зав’язі вже утворилися, азот з підживок виключаємо.

Популярне

Подібні новини