Побачила, як жінка купує 5 пачок однакових корнішонів — ростуть хоч в пустелі: сорт огірків для засолювання

Засолювати огірки любить майже кожна господиня. Але що консервувати, якщо через спеку врожай виявився дуже скромним? Щоб не стикатися з такою ситуацією, виберіть сорти, що витримають суху погоду.

Хто не любить солоні огірки? Це чудовий перекус, прекрасне доповнення для застілля, а також невіддільний компонент багатьох салатів. Але чому огірки за одним і тим же рецептом можуть кардинально відрізнятися на смак? Причина у сорті! Його вибір має дуже велике значення. Від сорту залежить не тільки смак, але й врожайність та стійкість до несприятливих погодних умов.

Кураж F1 — це унікальний гібрид, який подобається більшості городників. Цей сорт славиться своєю стійкістю до поганої погоди та різних хвороб. Він здатен давати щедрий урожай навіть у періоди засухи. Плоди у Кураж F1 щільні та хрусткі, тому ідеальні для засолювання. Також цей сорт дуже невибагливий, тому доглядати за ним (добривами та поливом) доведеться нечасто.

Кураж F1 — невибагливий сорт огірків, який легко переносить нестачу вологи
Кураж F1 — невибагливий сорт огірків, який легко переносить нестачу вологи

Наступний сорт — Берендей F1. Можете просто посадити його в тіні, адже він може рости без великої кількості сонячного світла. При цьому рослина дає щедрий урожай. Огірки у Берендей F1 середні, щільні, без порожнеч, тому також чудово підходять для консервації. Сама рослина здатна зберігати врожайність та здоров’я навіть під впливом грибків та стресів через посуху.

Якщо ви хочете огірки з тонкою шкіркою, то виберіть Мірабел F1. Цей сорт може перенести не лише спеку, але навіть коливання температур. Помірна нестача вологи для нього також не є критичною. Також цей сорт стійкий до більшості хвороб та не потребує частого оприскування.

Одним із найцікавіших ранніх сортів огірка є Гектор F1. Він родить вже через 35-40 днів після посіву. Гектор F1 добре підходить для засолювання, але також сподобається тим, хто любить їсти огірки свіжими або у складі легких літніх салатів з корисними заправками.

Гектор F1 — ранній сорт огірків, який ідеально підходить для салатів та засолювання
Гектор F1 — ранній сорт огірків, який ідеально підходить для салатів та засолювання

Останній сорт огірків, який заслуговує уваги любителів засолювання — Маша F1. Він є досить стійким до вірусів, борошнистої роси та інших захворювань. Плоди Маша F1 мають правильну форму з великою кількістю дрібних шипів. Такий зовнішній вигляд свідчить про те, що огірки чудово підходять для консервації. А ще цей сорт швидко дозріває – 35-40 днів після сходів.

Популярне

Подібні новини