Хрумтіти буде навіть через рік: квашу капусту в оці 2 дні у жовтні і вона виходить просто нереально смачною

А ви знали, що секрет хрумкої квашеної капусти криється у дні тижня, в який ви її готуєте? Розповідаємо, коли краще за все у жовтні стати до створення страви.

Квашена капуста — це справжній скарб на вашому столі взимку, коли свіжі овочі вже не такі доступні, а хочеться чогось корисного та смачного. Щоб страва вдалася хрумкою, кисло-солодкою і довго зберігалася, важливо врахувати не лише рецепт, але й час, коли її робити. Ось тут на допомогу приходить місячний календар, який підкаже найкращі дні для цього.

Місяць має великий вплив на процеси бродіння, що є основою квашення. Невидима сила єдиного супутника Землі “підштовхує” бактерії до роботи, допомагаючи капусті правильно ферментуватися. Якщо правильно обрати час для засолки, вона вийде соковитою і ніжною, а сам процес триватиме швидше. З іншого боку, якщо готувати капусту у несприятливий день, результат може бути зовсім не таким, як ви сподівалися: овочі можуть вийти надто м’якими або занадто кислими.

Кулінари назвали основні помилки під час квашення капусти, через які закуска втрачає хруст
Кулінари розповіли, коли краще за все квасити капусту

Отже, коли ж квасити капусту восени 2024 року, щоб досягти ідеального смаку? За місячним календарем найкращими днями для цього будуть 24 та 25 жовтня. У цей період Місяць перебуває у фазі спаду, що сприяє активній роботі бактерій, які відповідають за ферментацію. Саме в ці дні ви отримаєте найкращу консервацію, яка зберігатиметься довго. Також сприятливим днем є 5 листопада, якщо раптом ви не встигнете заквасити капусту в жовтні.

Однак будьте обережні з фазами молодика і повні. Ці дні категорично не підходять для квашення. Коли Місяць зростає, капуста може вийти занадто кислою, а у повню — прісною і неапетитною. Це пов’язано з тим, що в ці періоди планета “загальмовує” процеси бродіння, і ваша праця може не принести бажаного результату.

Кулінари назвали основні помилки під час квашення капусти, через які закуска втрачає хруст
Кулінари розповіли, коли краще за все квасити капусту

Ще один важливий аспект — це знак Зодіаку, під яким перебуває супутник під час заквашування. Найкраще білокачанну квасити, коли Місяць перебуває під впливом таких знаків, як Овен, Телець, Лев, Козеріг або Стрілець. Вони “надають сили” овочам, роблячи їх пружними та соковитими. Натомість варто уникати засолки під час знаків Діви, Рака, Скорпіона і Риб, оскільки вони можуть зробити капусту надто водянистою або м’якою.

Популярне

Подібні новини