Сію моркву, буряк та редиску, як заповідала баба Ніна агроном: метод “на стрічці” збільшив врожай у 3 рази

Ну хто з нас не стикався з такою рутиною як проріджування, що вимагає багато терпіння. Однак існує альтернатива цьому виснажливому та нецікавому процесу.

Що це таке? По суті, це смужка тонкого паперу або біорозкладаної тканини, до якої насіння вже закріплено на оптимальній відстані одне від одного. Завдяки цьому немає потреби проріджувати рослини після їхнього сходу. Кожна насінина закріплена на стрічці з точністю до сантиметра. Це дає можливість коренеплодам рости без конкуренції за світло, воду та поживні речовини. Такий підхід гарантує, що кожна рослина матиме достатньо простору для розвитку.

Одразу зауважимо, не всі культури підходять для цього методу, але деякі чудово адаптовані до такого вирощування.

Морква — королева стрічкових посадок

Завдяки цим 6 простим способам зберігаю моркву вдома свіжою аж до першого врожаю: дієві лайфхаки
Дачники розповіли, як по-новому посіяти коренеплоди

Це — один із найпопулярніших коренеплодів, що висіваються у такий спосіб. Ви ж знаєте, яке в неї маленьке насіннячко, що вимагає точної відстані між рослинами. Посів на стрічці допомагає уникнути проблеми загущених посадок, що робить морквини більшими та соковитішими.

Буряк

Цей червоний пузан потребує простору для розвитку, адже плоди виростають великими й круглими. Застосування стрічкового методу забезпечує достатньо місця для кожного буряка.

Редис

Редиску у серпні на городніх ділянках висаджую тільки за цією ефективною схемою
Дачники розповіли, як по-новому посіяти коренеплоди

Редиска — один з найбільш ранніх овочів, і вирощування її на стрічці гарантує рівномірний розвиток, без загущених посадок. Це дозволяє отримати ідеально круглі та соковиті плоди, готові до збору вже через кілька тижнів після посіву.

Як зробити насіння на стрічці власноруч

Якщо ви не хочете купувати готові стрічки, ви можете зробити їх самостійно вдома. Вам знадобляться смужки паперу (наприклад, туалетного або тонкого крафтового), клей з борошна та води, пінцет, ну і, власне, само насіння. Розмістіть смужку паперу на рівній поверхні, а далі не складно здогадатися, що потрібно робити.

Готову стрічку можна згорнути в рулон і зберігати в сухому місці до часу посіву. Коли настане час, просто покладіть стрічку в підготовлені борозни, присипте землею та полийте.

Популярне

Подібні новини