Коли смажу яєчню, шкаралупу не викидаю: відправляю у горщики до спатифілуму і маю “Сади Семіраміди” вдома

Якщо ви відправляєте яєчну шкаралупу у смітник — то ви втрачаєте дуже сильне і поживне добриво для ваших квітів, а зокрема для спатифілуму.

Спатифілум. Цей зелений улюбленець має сильну енергетику та навіть може змінювати долі своїх власників. Ну не дарма ж його називають “жіночим щастям”. А щоб привернути добру вдачу, за квіткою потрібно дуже ретельно доглядати, а головне вчасно підживлювати.

У цьому допоможуть власне ті самі “відходи” після омлету, випічки чи яєшні. Яєчна шкаралупа — це зовсім не сміття, а справжній скарб для кімнатних рослин. Вона багата на калій та кальцій — елементи, які зміцнюють рослину та допомагають їй впоратися зі стресами. Особливо це важливо для спатифілуму, який дуже чутливо реагує на будь-які зміни в догляді.

Господині розповіли про простий лайфхак, як полегшити процес варіння курячих яєць на плиті
Експерти розповіли, як підгодувати спатифілум яєчною шкаралупою

Щоб приготувати таке підживлення, не потрібно великих зусиль. Шкаралупу потрібно ретельно промити, аби позбутися залишків білка та жовтка, які можуть викликати неприємний запах або розвиток небажаних мікроорганізмів у ґрунті. Після цього все слід висушити й подрібнити — тут підійде будь-який зручний спосіб, чи то кавомолка, чи просто руками. Можна також у ступці для приправ. Цілими шматками не варто вносити у горщик з однієї очевидної причини: у вигляді порошку вона швидше засвоїться рослиною.

Як змусити спатифілум цвісти
Експерти розповіли, як підгодувати спатифілум яєчною шкаралупою

Далі все можна акуратно закопати в ґрунт навколо спатифілуму або додати до земляної суміші під час пересадки. Поступово розкладаючись, вона буде насичувати землю корисними мікроелементами. Але не варто захоплюватися — достатньо робити таке підживлення раз на місяць. Причина проста: шкаралупа може сильно розкислити землю, що також не є дуже добрим для “жіночого щастя”. Тож тримаємося золотої середини і насолоджуємося процесом!

Популярне

Подібні новини