Свекруха аж “ахнула”, коли побачила, якою водою я поливаю кімнатні рослини: розтолкувала, що і до чого

Сьогодні ми поговоримо про те, яка вода ідеально підходить для поливу кімнатних квітів. Якісна вода відіграє важливу роль у вирощуванні всіх рослин, особливо кімнатних. 

Водопровідна вода підходить не всім рослинам, оскільки вона часто є жорсткою і містить солі кальцію, магнію та хлору, що негативно впливають на квіти, особливо на кореневу систему. Часте використання жорсткої води призводить до появи білого нальоту на поверхні ґрунту.

Вода для поливу має бути теплою, кімнатної температури. У кожної рослини є свої норми. Наприклад, тропічні рослини потребують великої кількості вологи, і земляний ком у їхніх горщиках завжди має бути вологим. Більшість домашніх квітів потребує частого поливу, але між поливами ґрунт повинен встигати просохнути. Рослини, які звикли до посушливих умов, потребують мінімального зволоження і погано переносять надмірну вологу.

Для поливу кімнатних квітів краще використовувати воду з хорошим мінеральним складом, проте бажано, щоб вона була м’якою. Існує багато способів пом’якшення води. Наприклад, можна використовувати водопровідну воду, але після кип’ятіння. Після цього її варто профільтрувати, щоб уникнути кисневого голодування рослин, або пом’якшити спеціальними речовинами.

Городники розповіли, якою водою краще поливати кімнатні рослини
Городники розповіли, якою водою краще поливати кімнатні рослини

Також можна використовувати відстояну воду. Також корисно використовувати воду з додаванням деревної золи: три грами золи розбавляють в одному літрі води і наполягають сім днів, періодично перемішуючи. Такий розчин підходить для поливу рослин і забезпечує їх необхідними мікроелементами.

Цікаво, що досвідчені садівники також застосовують заморожену воду для поливу. Заморожену воду потрібно відтавати при кімнатній температурі, і це буде справжня тала вода, яка стимулює швидкий ріст рослин. Вона містить багато корисних мікроелементів, які легко засвоюються. Рослини також можна поливати сніговою водою, якщо вона доступна.

Популярне

Подібні новини