Місячний посівний календар-2023: що можна робити на дачі, а що ні. Поради астрологів на 6–12 грудня

Ось і настала зима, накинувши снігове покривало на більшу частину території країни. Але це зовсім не означає, що дачникам тепер нічим буде зайнятися. Робота, як відомо, знайдеться завжди.

Ну а щоб городньо-садові клопоти не були марними, астрологи рекомендують періодично заглядати в Місячний посівний календар.

Отже, у найближчі сім днів, поки Місяць продовжує перебувати у спадній фазі (до 13 грудня), на нас очікують аж три найсприятливіші дні для роботи з рослинами та насінням, два нейтральних та один – несприятливий. Давайте тепер розглянемо все послідовно.

Найбільш сприятливі дні: 9, 10, 11 грудня

Астрологи рекомендують періодично заглядати в Місячний посівний календар
Астрологи рекомендують періодично заглядати в Місячний посівний календар

6 грудня

День, що ідеально підходить для догляду за кімнатними рослинами та зеленню. За необхідності займіться їх посадкою, пересадкою і підживленням.

7-8 грудня

Не пропустіть ці дні, любителі петрушки, адже він ідеально підходить для її посадки як у теплицях, так і на підвіконному “городі”. Також астрологи радять зайнятися пікіруванням рослин, а якщо дозволяють погодні умови, то й обрізанням дерев на ваших садових ділянках.

9-11 грудня

У ці, згідно з Місячним посівним календарем, найсприятливіші дні варто максимум уваги приділити “зеленим улюбленцям” – сміливо саджайте і пересаджуйте кімнатні рослини та розсаду!

Ваші старання обов’язково дадуть свої плоди: квітучі рослини приймуться та в перспективі тішитимуть вас активним цвітінням, а посаджені культури – обов’язково нагородять щедрим врожаєм.

Несприятливі дні: 12 грудня

12 грудня

Як ми вже писали, це несприятливий день, коли не варто навіть дивитися в бік зелених рослин. Жарт, звісно.

Якщо виникне бажання попрацювати, то займіться боротьбою зі шкідниками та грибками. Не зайвим буде цього дня господарським поглядом “пройтися” теплицею, та й загалом – дачною ділянкою: наведіть лад на зазначених територіях, якщо восени руки так до них й “не дійшли”.

Що ж, на сьогодні – це все. До зустрічі через тиждень!

 

 

Популярне

Подібні новини