Місячний посівний календар-2023: що можна робити на дачі, а що ні. Поради астрологів на 13–19 грудня

"Добрі новини" продовжують знайомити вас із Місячним посівним календарем, ділячись порадами астрологів щодо робіт у грудні на дачних ділянках і на "підвіконних городах".

Час не стоїть на місці, і ми, проживаючи день за днем, поступово наблизилися до середини грудня.

Вже нікого не здивують сніг, що падає, і перші морози, та й вигляд сплячих садів під інеєм більше радує око, ніж засмучує.

Але…, як то кажуть, дачники – це люди, які одного разу самі собі “вигадали” додаткову роботу, що забирає практично весь їхній вільний час. Тож навіть у той час, коли дерева й чагарники перебувають у “міжсезонній відпустці”, погодьтеся, нам є, чим зайнятися.

Поради астрологів на 13-19 грудня
Поради астрологів на 13-19 грудня

Ну а щоб наші активні дії на дачних ділянках, у теплицях і під час догляду за кімнатними рослинами були не марними, а навпаки – ефективними, астрологи радять періодично зазирати в Місячний посівний календар і вибудовувати свої дії, дотримуючись їхніх рекомендацій.

Отже, порівняно з розглянутим нами минулим часовим відрізком, на який припав тільки один несприятливий для садово-городницьких робіт день, найближчими днями їх буде аж чотири!

Найсприятливіші дні: 18 і 19 грудня.

Несприятливі дні: 13, 24, 16, 17 грудня.

Нагадаю, що поняття “несприятливий день” місячною “мовою” означає: не варто в ці дні займатися висаджуванням, пересаджуванням у більші за об’ємом горщики, пікіруванням і пінцируванням рослин, висівом насіння.

Якщо не дотримуватися цих рекомендацій, то існує велика ймовірність того, що рослини не приживуться, квіти – довго не тішитимуть вас буйним цвітінням, а плодоносні культурні рослини не приймуться або залишать вас без врожаю. У всякому разі, таких висновків дійшли ще наші спостережливі пращури, які й стали проводити паралель, зокрема, між фазами Місяця і результатами своїх сільгоспробіт.
До речі, щодо місячних фаз: 13 грудня – молодий Місяць, 14-19 грудня – зростаючий місяць.

Що можна робити?

Запитаєте: чим тоді займатися під час “несприятливих” днів? Якщо є потреба, то боротьбою зі шкідниками, наведенням ладу на території та в теплицях, підготовкою робочих інструментів до нового сезону, купівлею насіння. А краще, влаштуйте собі, нарешті, відпочинок й проведіть вільний час із близькими людьми.

На сьогодні в мене все. До нової зустрічі!

Популярне

Подібні новини