Місячний посівний календар-2024: що можна робити на дачі, а що ні. Поради астрологів на 11-18 січня

Майбутній тиждень, з погляду астрологів, досить унікальний. А про те, що вони радять обов'язково зробити в найближчі сім днів, ми розповімо в цій статті.

Як ви пам’ятаєте, Місяць, вплив якого, зокрема, на рослинний світ досить високий, циклічно змінює свої фази. Люди тисячоліттями помічали, що посаджені культури в одні дні приносили їм багатий урожай, а, наприклад, посаджені або пересаджені рослини на повний місяць – гинули, або залишали городників без плодів.

Так ось, на радість дачників і всіх любителів кімнатних рослин найближчі сім днів, а саме з 11 по 18 січня 2024 року, стовідсотково сприятливі для будь-яких садово-городніх робіт. У всякому разі так стверджують астрологи.

Варто тільки сьогодні утриматися від будь-яких маніпуляцій рослинами, оскільки 11 січня – молодник.

Місяць перебуватиме у фазі зростання
Місяць перебуватиме у фазі зростання

Ну а далі Місяць, аж до 24 січня включно, перебуватиме у фазі зростання.

Що це означає? А те, що настає найкращий період:

  • для посадки насіння будь-яких культур на мікрозелень і розсаду;
  • для пересаджування кімнатних рослин, особливо квітучих, які зараз “відпочивають” від свого цвітіння;
  • для підживлення рослин – тих, що, навпаки, зараз перебувають в активній фазі свого розвитку.

Також сміливо можете проводити профілактичні роботи з боротьби зі шкідниками, ну а якщо помітили, що ваша рослина захворіла, не зволікайте – надайте їй належну увагу, є високий шанс на її повне одужання.

Сприятливий цей період і для робіт на дачних ділянках. Якщо лежить сніг, то не полінуйтеся розкидати його ближче до фруктових дерев і грядок, де посаджено озимі культури. Коли він почне танути, ґрунт під ним буде краще зволожений природним шляхом, що, безумовно, піде на користь рослинам.

Для тих, хто в зимовий період вирощує зелень і овочеві культури в теплицях, також настали сприятливі дні для всіляких робіт. Провідайте своїх “зелених підопічних”, можливо, час знімати врожай?

Проявляйте своєчасну турботу про свої рослини, а вони, як відомо, завжди вдячні!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини