Усього одна хитрість, яка допоможе суттєво скоротити час варіння борщу: стане в пригоді під час блекауту

Усі люблять борщ, проте не кожній господині подобається витрачати купу часу на його приготування. Секрет, завдяки якому більше не потрібно довго стояти біля плити

Борщ – найвідоміша страва української кухні, дивовижний та унікальний рецепт якої передавався з покоління в покоління. У липні цього року ЮНЕСКО визнали червоний делікатес нематеріальною культурною спадщиною України, яка потребує охорони. Так, у кожної господині свій власний варіант приготування борщу, з особливими хитрощами та секретами. Втім, аби приготувати смачну першу страву, все ж потрібно докласти зусиль.

Якщо раніше для багатьох відносно довге приготування борщу не було особливою проблемою, то нині, коли будь-якої миті може вимкнутись світло, кулінарна справа перетворюється на справжнє випробування та “лоскотання нервів”. Отож, ми підготували банальну хитрість, яка допоможе суттєво скоротити час варіння борщу.

Досвідчені домогосподині розповіли, як приготувати борщ швидко та без зайвих зусиль 
Досвідчені домогосподині розповіли, як приготувати борщ швидко та без зайвих зусиль

Як приготувати борщ швидко?

Процес приготування борщу займає багато часу, адже для цього потрібно добре відварювати м’ясо, робити овочеву заготівлю, а лише потім проварювати все разом. Не кожному подобається проводити більш ніж декілька годин вільного часу поруч з плитою, тому кулінари поділились простим лайфхаком, який допоможе швидко приготувати таку ж смачну страву, проте за суттєво коротший період.

Порада полягає в тому, щоб заздалегідь готувати овочеву заготівлю, яку після приготування потрібно перемістити в стерильні банки та законсервувати або ж просто щільно закрутити кришки.

Приготуйте попередньо заготівлю з овочів, щоб витрачати менше часу на варіння борщу
Приготуйте попередньо заготівлю з овочів, щоб витрачати менше часу на варіння борщу

Як приготувати овочеву заготівлю

Підготуйте всі необхідні овочі, які ви зазвичай використовуєте для приготування першої страви. Пропорції та кількість продуктів підбирайте на власний смак. Почистьте та помийте буряк, моркву, а потім натріть овочі на терку. А ось очищені цибулю та перець потрібно нарізати невеличкими кубиками.

Перекладіть овочі в казанок або ж каструлю з товстим дном, залийте водою (лише, щоб рідина покрила овочі) та доведіть до кипіння. Додайте декілька ложок олії, сіль та перець на свій смак. Після того, як майбутня заготівля закипіла, зменште вогонь та продовжуйте тушкувати суміш. На повільному вогні робити це треба 15 хвилин, а після – додати 1 столову ложку оцту та потушити ще 5 хвилин.

Так має виглядати готова овочева заготівля для класичного борщу
Так має виглядати готова овочева заготівля для класичного борщу

Після цього перекладіть заготівлю в стерильні банки та закрутіть кришки. Поставте в сухе та прохолодне місце й використовуйте за призначенням.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини