З цим популярним фруктом котлети вийдуть неймовірно соковитими та смачними: цікавий кулінарний лайфхак

Головна характеристика, яка робить котлети смачними – соковитість. Якщо вам завжди не вистачає "соку" в м'ясних закусках, скористайтесь цим простим лайфхаком

Котлети – одна з найулюбленіших страв багатьох. Цю смачну м’ясну закуску можна подати до будь-якого гарніру, салату чи навіть просто з’їсти, як перекус. Втім, часто навіть найбільш досвідчені господарки й господарі під час приготування котлет натрапляють на труднощі. Однією з таких стає нестача соковитості. Якщо закуска виходить суха, це одразу псує загальне враження від страви.

Євген Клопотенко розповів, як правильно готувати котлети, аби вони вийшли соковитими
Євген Клопотенко розповів, як правильно готувати котлети, аби вони вийшли соковитими

Насправді ж уникнути цієї проблеми дуже просто. Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів про простий кулінарний лайфхак, який допомагає приготувати котлети дуже соковитими. Для цього потрібно просто використати відомий кожному фрукт. Так, знаменитість розповів, що після обсмаження котлет їх також потрібно запікати.

Кулінар зауважив, що спершу потрібно приготувати котлети за своїм улюбленим рецептом, обсмажити їх, а потім – поставити в духовку. Втім, попередньо потрібно викласти на форму для випікання яблука, а зверху покласти котлети. Запікайте закуску близько 40 хвилин за температури 180 градусів.

“Яблука мають багато соку, вологи. Котлети будуть насочуватися вологою від яблук. Цей лайфхак дуже прикольний”, – пояснив Євген Клопотенко.

Як правильно приготувати котлети
Як правильно приготувати котлети

Інші лайфхаки, як правильно смажити котлети

  • Якщо у вас вийшов занадто рідким фарш, до нього слід додати більше хлібу без скоринки, борошна або крохмалю. Ці інгредієнти вберуть зайву вологу;
  • Існує стереотип, що на антипригарній сковорідці найкраще смажити котлети. Насправді така пательня підходить для яєчні чи млинців, а котлетам потрібне товсте дно, яке триматиме температуру. Так закуска смажитиметься якісніше та швидше;
  • Найкраще для смаження підходить звичайна соняшникова олія. Якщо для приготування котлет ви хочете використовувати оливкову, обирайте спеціальні сорти, які підходять для смаження. Звичайна оливкова олія дуже димить і гірчить.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини