Ось що треба додати у воду, щоб зрізані квіти стояли у вазі понад 2 тижні: не зів’януть ні за що

Доглядати за зрізаними квітами потрібно з особливою уважністю, аби вони якомога довше простояли у вазоні. Розповідаємо секрети, як подовжити життя декоративних букетів

Купляючи квіти у магазині або отримуючи їх у подарунок, завжди хочеться, аби букет простояв у вазі якомога довше. Крім естетичного задоволення та окраси інтер’єру, квіти у вазі можуть і просто підійняти настрій, якщо їх подарувала важлива людина. Хай там як, але в будь-якому разі кожному хочеться зробити так, аби букет довго тішив око.

Для цього потрібно просто трішки “заморочитись”. Редакція “Добрих новин” зібрала найдієвіші поради, як подовжити життя домашнім букетам – зрізаним квітам у вазоні.

Експерти поділились дієвими порадами, як продовжити життя зрізаним квітам у вазі
Експерти поділились дієвими порадами, як продовжити життя зрізаним квітам у вазі

Найперша та найпростіша порада – вода у вазі завжди повинна бути свіжою та часто прохолодною. За порадами експертів, “поїти” свій букет потрібно виключно чистою та фільтрованою водою без тяжких солей та сторонніх домішок. Крім того, для подовження життя зрізаних квітів їхні листки варто додатково обприскувати водою з пульверизатора.

Крім того, у квітів потрібно регулярно зрізати стебла якісними та гострими ножицями. За словами експертів, якщо не виконувати цю просту, але таку необхідну процедуру, у воді, хай би як часто ви її не міняли, будуть утворюватись мікроби та бактерії. Рідина стане каламутною, матиме неприємний запах і текстуру та стане згубною для ваших квітів.

Експерти розповіли, як зробити так, щоб квіти у вазоні стояли якомога довше
Експерти розповіли, як зробити так, щоб квіти у вазоні стояли якомога довше

Втім, є у досвідчених флористів й інші секрети. Для того, аби подовжити життя деяких видів зрізаних квітів, у воду, в якій вони стоять, варто додати один секретний інгредієнт. Мова йде про половину чайної ложки цукру на вазон класичного розміру. Така хитрість допоможе зберегти зрізані троянди, тюльпан, гвоздики, бузок, запашний горошок та фрезії.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини