“Навіщо мучитися, якщо є просте рішення”: як нейтралізувати неприємні запахи вдома. Найефективніші трюки

Ароматизатор повітря - це зручне пристосування для нашого більш комфортного і ароматного життя, що давно вже міцно увійшло в ужиток.

У кого вдома його немає? Ось тільки вартує це досягнення хімічної промисловості не дуже дешево. Коли в житлі проживають люди похилого віку, що особливо хворіють, утворюється специфічний запах старості, якого дуже важко позбутися.

Відкрийте всі вікна та максимально довго провітрюйте квартиру. Промийте та продезінфікуйте всі поверхні. Не лише підлога, а й стіни, стелі. Зверніть увагу, що специфічний запах вбирають не лише речі, а й дерев’яні підлоги, паперові шпалери.

Чим мити поверхні?

Лінолеум, ламінат, дерев’яні підлоги помийте та обробіть розчином хлорки або білизни. Не забудьте також обробити плінтус. Темні меблі або дерев’яні темні підлоги обробіть слабким розчином марганцівки. Світлі меблі – хлоркою (білизною).

Робимо повітря ароматним

Існує безліч ароматизаторів та освіжувачів повітря. Але вони діють обмежену кількість часу. Найкраще скористатися натуральними продуктами. Відмінно позбавляють запахів і додають приємного аромату наступні речі:

  • кава (як у зернах, так і в гранулах, порошку);
  • шкірки цитрусових (лимон, мандарин, апельсин);
  • палички кориці.

Ароматичні свічки, спеціальні аромалампи можуть лише посилити специфічний запах старіння. Користуйтеся ними обережно. Купуємо кілограм апельсинів, які із задоволенням з’їдаємо. А самі шкірки розкладаємо по всій квартирі.

Експерт розповів, як позбавити дім від неприємного запаху
Експерт розповів, як позбавити дім від неприємного запаху

Ароматичні палички

Їх можна не лише купити, а й зробити власноруч. Для цього вам знадобиться запастися:

  • дерев’яними шпажками;
  • гарною баночкою;
  • основою-олією (мигдальне, оливкове);
  • ефірною олією на ваш смак;
  • спиртом (цей компонент можна замінити горілкою).

Готуємо такий ароматизатор просто: змішують пару ложок основи з парою-трійкою крапель ефірної олії та ложечкою спирту. Ставлять палички в гарну баночку та вуаля – наш ароматизатор готовий!

Популярне

Подібні новини