Редьку нарізаю соломкою та заливаю крижаною водою, а сік просто кип’ячу у сковорідці: мої цікаві лайфкахи

Ці маленькі хитрощі можуть полегшити життя та прискорити процес. Сьогодні ми зібрали для вас цікаві поради. Лайфхаки можуть допомогти заощадити гроші.

Гірчить редька

Салати з редьки – часті постояльці на нашому столі. Іноді доводиться позбавляти гіркоти цього корисного овочу. Для цього є дуже простий та ефективний спосіб. Редьку нарізати соломкою, яку бажаєте додати в салат. Залити її крижаною водою і дати трохи постояти. Гіркота піде, а редька залишиться хрусткою та смачною.

Зберігаємо життя половинці цибулини

Завжди після готування залишається цибуля. То головка цибулі була занадто маленька і доводиться брати ще одну, або скіпка занадто велика і її половинки буде цілком достатньо. Так от, якщо у вас залишається зайва половинка цибулі, не викидайте, а кладіть в холодильник до наступного приготування. При цьому вона не сохне і не в’яне, бо знаємо один секрет, як зберегти їй життя. Просто змастіть половинку невеликою кількістю вершкового масла і приберіть на зберігання. Коли почнете готувати знову, приберіть з половинки вершкове масло ножем і використовуйте його для обсмажування цибулі. Виходить безвідходне виробництво!

Експерти розповіли, як перевірити сік на якість: лайфхаки
Експерти розповіли, як перевірити сік на якість: лайфхаки

Перевіряємо якість покупного соку

Всі дуже любимо фруктові соки. Але справді якісних та натуральних на ринку, на жаль, мало. Для цього просто кип’ятимо сік у сковорідці чи сотейнику. Якщо в соку багато цукру, він карамелізується і перетвориться на каміння. А якщо сік без доданого цукру він залишиться без змін. Отак ми викриваємо недобросовісних виробників, які пишуть на упаковках без цукру.

Миємо блендер без зусиль

Блендер – наш незамінний помічник у кулінарії. З його допомогою ми робимо різні овочеві та м’ясні паштети, домашній майонез та багато іншого. Але в занурювальному блендері дуже маленькі ножі та лопаті, які важко відмити губкою. Тоді розводимо у склянці воду з миючим засобом та збиваємо воду блендером. Ножі та лопаті чисті за лічені секунди!

Відмиваємо деко

Запечена їжа дуже смачна. До того ж вона набагато корисніша за смажену, саме тому багато страв ми готуємо у своїй духовці. Але деко після готування відмити від жиру і нагару – справа не з приємних. Миємо деко за допомогою таблетки для посудомийної машини. Кладемо одну пігулку на деко і заливаємо окропом. Миючий засіб починає вступати в реакцію і весь бруд відходить сам.

Популярне

Подібні новини