Підслухала на базарі дієвий засіб захисту капусти від слимаків: тепер мої рослини наче в фартушках. Лайфхак

Більшість слимаків є гермафродитами, тобто мають як чоловічі, так і жіночі репродуктивні органи. Це дозволяє їм ефективно розмножуватися. Слимаки можуть завдавати значної шкоди в городах.

Слимаки дуже люблять капусту. Вона містить багато води, що є привабливим для слимаків, оскільки вони схильні до зневоднення. Листя капусти досить м’які, що полегшує слимакам їх поїдання. Вона багата на поживні речовини, включаючи вітаміни і мінерали, що сприяє зростанню і розмноженню слимаків.

Лайфхак

Полчища слимаків полізли на капусту після тижня дощової погоди. І тут приходять на допомогу підручні засоби. Склянка із пластикової пляшки розрізана вздовж, щоб можна було її встановити під уже великою капустою. Помітивши перші ознаки поїдання листя, робимо фартушки із пластикових пляшок і встановлюємо їх під капустою. Встановлюємо такі фартухи навколо кожної капусти на всій грядці.

Щоправда, захист не 100%, а десь на 99%. Слимаки повзуть по пластиковому фартуху, намагаючись залізти. Але, підповзаючи до краю фартуха, вони розвертаються, тому що край пластикового стаканчика для них занадто гострий і до того ж, краї нерівні. Склянку (фартух) навколо цієї капусти краще робити трохи вище. Одну 1,5 л пластикову пляшку розрізаємо на 3 частини, попередньо обрізавши дно та шийку. При цьому потрібно ще розрізати ці кільця вздовж, щоб вийшло три неширокі стрічки-кільця.

Експерти назвали найдієвіші методи боротьби зі слимаками
Експерти назвали найдієвіші методи боротьби зі слимаками

Неширока стрічка, тому що під капустою зовсім мало місця, але й висоти фартуха 5-6 см буде цілком достатньо, щоб стати перешкодою для слимаків. Встановлюємо фартухи (стаканчики) під капустою, намагаючись замкнути кільце і трохи вдавлюючи його в ґрунт, щоб не було зазору між ґрунтом та пластиковим кільцем.

Якщо капуста занадто низька, то можна пару нижніх листочків, найдохліших (сім’ядольних), видалити, оголивши стовбур капусти на висоту фартуха. Або поставити навколо стовбура капусти дві пластикові стрічки з двох боків, зімкнувши їх без щілин у кільце. Підходить для тих екземплярів, розмір яких більший за діаметр пляшки.

Популярне

Подібні новини