ТОП-5 гарних українських імен, як найкраще назвати дівчинку у 2022 році: імена-обереги для щасливої долі

Цьогоріч батьки новонароджених дівчаток гадають по-особливому, як назвати дитину. Мама й тато звертають увагу не лише на гарне звучання, а й на особливості імені.

До вибору імені слід підходити відповідально, тому що ім’я повинне не лише гарно звучати разом з прізвищем, а й не створити проблем для дитини у підлітковому віці. Перед остаточним вибором добре подумайте, чи відображає це ім’я вашого малюка.

ТОП-5 імен у 2022 році для дівчаток:

5. Соломія

Ім’я Соломія староєврейського походження означає “мирна”, “спокійна”, “запаслива”. Володарки такого імені є активними, розважливими та ніколи не піддаються провокаціям. Нечасто виявляється, що такі дівчата можуть бути мстивими.
Ця дівчина любить активний відпочинок, заняття спортом та стане надійною берегинею домашнього вогнища. Окрім цього, її добра інтуїція допоможе їй у правильному виборі партнера. Зради така леді ніколи не пробачить.
Скорочені і песливі форми імені Соломія: Соля, Солічка, Мія, Ія, Солошка, Солюня.

4. Анна

Ім’я Анна означає “сила”, “хоробрість”, “милість Божа”. Володарка цього імені є втіленням благородства та сумлінності. Такі дівчата вирізняються своїм непіддатливим характером та вмінням самостійно вирішувати свої проблеми. Чужих порад вона не слухає, якщо вважає, що вони їй зашкодять. Наділена вмінням красиво говорити та розповідати історії так, що від неї неможливо відірватися. З самого дитинства дівчинка буде рости самостійною та відповідальною, що не може не тішити батьків.
Скорочені і пестливі форми імені Анна: Анюта, Гануся, Анічка, Анюта, Анька.

Щаслива мама малюка
Щаслива мама малюка

3. Олександра

У перекладі з грецької Олександра означає “мужня захисниця”, “покровителька”. Характер Олександри не простий: з самого дитинства вона непосидюча і цікавиться усім навколо. Вона дуже добра і віддана, її мудрість оберігає її від неприємностей. Вольова та щира, завжди досягає своїх цілей і не боїться, якщо щось піде не по плану. У шлюбі вона винахідлива, любить куліранію та створює шедеври з будь-чого. Чоловіка вона обирає собі по статі, їй важко вгодити, тому заміж вона виходить пізно, але у шлюбі буде ідеальною дружиною.
Скорочені і пестливі форми імені Олександра: Саша, Сашенька, Сашеня, Сашуля, Шурочка.

2. Софія

Ім’я Софія з грецької означає “мудрість”, “розум”. Дівчинка змалку демонструє багатий внутрішній світ і завжди в центрі уваги в кожній компанії.На відміну від інших, Софія любить братися за такі справи, які решті “не по зубах”, показуючи свої особливі вміння і темперамент. У неї надзвичайно добре серце, тому вона завжди захищає слабших та тих, хто у біді. В майбутньому у красуні буде багато шанувальників, що не дивно, бо вона не є пересічною особистістю. У шлюбі від свого чоловіка Соня хоче постійно відчувати кохання.
Скорочені і пестливі форми імені Софія: Софійка, Соня, Сонік, Сонечка, Софієнька.

Мама оберігає свою доньку
Мама оберігає свою доньку

1. Стефанія

Це ім’я нещодавно набрало популярності у зв’язку з перемогою на Євробаченні українського гурту “KALUSH” з одноіменною піснею. Ім’я Стефанія означає “вінець”, “діадема”. Дівчинка дивує всіх своєю неймовірною пам’яттю та аналітичним складом розуму. Також вона дуже чутлива і водночас норовита. Вона мріє про велике та щире кохання, яке зводить з розуму. Також Стефанія може проявити свої лідерські здібності у дуже ранньому віці. Її енергійність на це добре впливає.
Скорочені і пестливі форми імені Стефанія: Стефі, Стефа, Стефічка, Стефані, Штеффі, Штефані.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини