Не викидайте, а забирайте на дачу: садівники розповіли, як з користю використати шкаралупу волоських горіхів

Як вам знадобиться шкаралупа від волоських горіхів та чому її не можна викидувати? Розповідаємо про поради, яких дотримуються професійні садівники та дачники.

Зазвичай, коли ми чистимо волоські горіхи, ми допускаємо одну помилку, які професійні садівники та дачники зі стажем нам би не пробачили. Ми викидаємо шкаралупу від волоських горіхів у смітник, а не залишаємо її для подальшого корисного використання.

Насправді це дуже цінна сировина, яка однозначно допоможе вам на дачі.

Розповідаємо три способи, як правильно та з користю використати шкаралупу від волоських горіхів.

Мульча

Мульча для садових рослин, як для жінок вітамінні добавки: дуже корисно, хоча природні повноцінні вітаміни у первісному вигляді ти ніби й не отримала. Якщо поверхню ґрунту, де росте дерево чи інша рослина на вашій заміській ділянці, покрити цими шкаралупками від волоських горіхів, то волога в землі затримуватиметься надовше. Ця сировина її просто майже не пропускає. Це також унеможливить появу бур’янів найближчим часом.

Не викидайте шкарлупу волоських горіхів: ось чому

Дренаж

Для дренажного шару в місці, де в майбутньому буде посаджене дерево, чудово підійде шкаралупа волоських горіхів. Цю пораду обов’язково візьміть на замітку дачники, чиї заміські території знаходять у низовинах, де часто накопичується надмірна волога.

Добриво

Шкаралупа волоських горіхів дуже корисна не тільки тим, що не пропускає вологу та захищає смачну середину горіха, яку ми так полюбляємо. Цей захисний матеріал також дуже довго розкладається. Звісно, усі професійні дачники та садівники помітили цю можливість та знайшли їй правильне застосування.

Якщо прикопати шкаралупу цих горіхів на грядці чи біля дерев та кущів, то так само як довго цей матеріал буде розкладатися, то так само довго, він буде живити різними корисними мінерами та мікроелементами рослини та дерева.

Також професійні городники використовують цю шкаралупу, щоб наситити однорічні рослини. Для цього спаліть цей матеріал до отримання золи, яку потім використаєте, як джерело кальцію, фосфору та калію.

Популярне

Подібні новини