М’якіше не буває: поради від досвідчених господинь, які допоможуть позбутися колючості вовни

М'який улюблений светр з часом став колючим та неприємним? А красива кофтинка з вовни жахливо "колеться", що її неможливо носити? Маємо вирішення для цих проблем.

Дуже неприємно, коли щойно куплений светр починає “проявляти агресію”, “колотися” та викликати роздратування і почервоніння на шкірі. Проте, не варто його ховати кудись далеко в шафу, щоб не засмучуватись від невдалої покупки, адже цю проблему можна вирішити. І для цього є навіть декілька способів.

Засоби, що пом’якшують білизну

Немає нічого, з чим людина б не впоралась, адже вона завжди зможе знайти вихід. Наприклад, кондиціонер, завданням якого є пом’якшити білизну, допоможе вам перетворити вовняну річ на м’яку. Проте, тут необхідно дотримуватись певних умов.

По-перше, вам необхідно буде використати вдвічі більше цього засобу, ніж зазначено в інструкції. По-друге, потрібно буде замочувати ваш елемент одягу в теплій воді, а ополіскувати — в холодній. Луг (хімічний елемент, що входить у цей кондиціонер), у теплій воді зробить дрібний ворс м’якішим, а за холодної температури — щільно приляже та не дасть вовні змогу “проявляти агресію”.

Щоб вовна стала м'якою, використайте один з цих методів
Щоб вовна стала м’якою, використайте один з цих методів

Вам знадобиться шампунь

Можете трохи поділитися з вовняною річчю своїми засобами догляду за волоссям: виперіть у шампуні, а потім намажте на це бальзам для волосся та дайте вовняній речі відпочивати на 20 хвилин. Опісля гарно прополощіть та висушіть.

Бабусина порада

Ці дві поради від мудрої жінки стосуються полоскання. “Колючу” річ можете прати, як зазвичай, однак, у воду, у якій будете полоскати, додайте оцет і сіль. Пропорції: одна чайна ложка на десять літрів води. Або замість цього для полоскання можна використати воду, пом’якшену гліцерином. Тоді замочіть річ на 30 хвилин та ретельно прополощіть.

Допоможе гірчичний порошок

Цей спосіб можна використовувати лише для речей темного кольору, інакше гірчичний порошок може поділитися своєю жовтизною.

До теплої води, у якій будете полоскати річ, додайте жменю гірчичного порошку. Після цього прополощіть “колючу” річ у звичайній воді, відіжміть та висушіть річ, розташувавши її горизонтально.

Однак, універсального способу для того, щоб зробити вовну м’якшою, немає. А іноді доведеться використати декілька вище названих методів. Головне, не засмучуватись, адже колись “колючий” светр може стати вашим улюбленим.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини