Поради від професіоналів: шість найдорожчих побутових приладів, які збільшують рахунки за електроенергію

Наразі увесь світ підтримує флешмоб з економією електроенергії. І це не тільки через розумне використання, а й щоб в комунальних платежах вартість цієї послуги не вражала. Однак є 6 приладів, на які варто звернути увагу.

У світі, де в моді розумне використання, усе людство підтримує цю ідею. Принаймні тому, що цифри в рахунках за електричну енергію можуть вражати настільки, що хочеться почати знову видобувати світло, як печерні люди. Також нині це позиція свідомих громадян на тлі масових віялових відключень електроенергії по всій Україні, коли енергетики щодня важко та невпинно працюють, аби в нас була можливість зарядити телефон чи ноутбук.

Тому спеціалісти виділили ТОП-6 найдорожчих побутових приладів, які значно збільшують рахунки за електроенергію, та поради, як розумно та економно їх використовувати.

Перша за все варто пам’ятати, що будь-який електричний прилад, який підключений до розетки, а ви ним не користуєтесь, вживає електроенергію. Наприклад, звичайна мікрохвильовка тільки лише за те, що вона підключена до мережі, можна “з’їсти” електричної енергії на 50 гривень. А це лише одна мікрохвильовка.

Тому вимикати побутові прилади, якими не користуєтесь, гарна ідея для розумного використання й електроенергії, і коштів з вашого бюджету.

Посудомийна машина

Це один із найдорожчих побутових приладів в будинку, який може працювати по декілька годин щодня. Тому експерти радять вмикати її лише тоді, коли вона буде повністю заповнена.

Пральна машина

Варто купляти енергоефективні варіанти пралок. Також її варто використовувати лише тоді, коли барабан буде заповнений повністю.

Холодильник та морозильник

Це той прилад, який не вимкнеш з мережі, бо наразі ним не користуєшся. Холодильником і морозильником користуються постійно. Тому при виборі цих побутових приладів, варто звертати увагу на більш енергоефективні моделі.

Зверніть увагу на ці прилади, і зможете значно зекономити
Зверніть увагу на ці прилади, і зможете значно зекономити

Духовка

Не варто тримати деко в духовці під час її нагрівання, оскільки це перекриває потік повітря. Також необхідно регулярно чистити духову піч, аби забезпечити ефективну подачу тепла.

Телевізор, ноутбук, ігрова консоль

Корисні поради для використання цих предметів: ви можете зменшити яскравість приладу, тоді він триматиме заряд довше, варто ставити таймер сну, особливо, якщо ви любите заснути під час перегляду чогось. Також це ті прилади, які можна вимкнути з розетки, якщо ви їх не використовуєте.

Освітлення

Світлодіодна лампа може значно зекономити ваші кошти. Особливо, якщо у вас багато лампочок. Також запам’ятайте золоте правило дому: виходиш з кімнати — вимикай світло.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини