Не доведеться навіть терти: дієвий лайфхак, який допоможе позбутися чайного нальоту та жовтизни на посуді

У багатьох господинь є багато красивого білого посуду, який хочеться дістати, коли приходять гості, аби стіл виглядав найбільш красиво та елегантно. А як повернути цю білизну улюбленому посуду?

Часто ми стикаємося з тим, що наш улюблений білий посуд втрачає свій насичений та приємний колір, з часом на ньому з’являється жовтизна, а до чашок ніби прикипає чайний наліт. Тоді ми починаємо намагатися відтерти це, аби було не соромно діставати таку красу перед гостями.

Як позбутися жовтизни на посуді?

Є декілька дешевих та доступних засобів, які можуть знайтися у вас вдома. Для такої чудодійної суміші вам знадобиться один тюбик силікатного клею та пів упаковки харчової соди, яка точно є у кожної господині на кухні. Ці два складники додайте до п’яти літрів чистої води.

Професійні господині радять для цього підготувати відро, аби точно все вмістилося та була змога поставити суміш у цій посудині на вогонь.

Потім, коли суміш почне закипати, покладіть туди посуд, якому хочете повернути попередній білосніжний вигляд. Залиште то у відрі прочиститися протягом десяти хвилин. Опісля вимкніть вогонь, а посудини промийте в раковині за допомогою мийного засобу. Так, без повноцінного миття посуду не обійшлося, однак, результат вас вразить.

Після миття витріть тарілки насухо.

Можете попрощатися з жовтими слідами на посуді
Можете попрощатися з жовтими слідами на посуді

Як позбутися чайного нальоту на чашках?

Аби попрощатися з неприємним та далеким від краси нальотом від чаю, що вперто може залишатися на ваших чашках, вам варто взяти простий та дієвий, але трохи незвичний засіб. Однак, після його використання вам навіть не потрібно буде нічого терти.

Ви будете здивовані, але вам знадобляться таблетки, які використовують для чищення зубних протезів.

Підготуйте кухоль чи чашку, наліт на стінках якої вам страшенно набрид. Налийте в них гарячу воду чи окріп та вкиньте туди таблетку для чищення зубних протезів. Треба, аби вона розчинилася у воді. Нехай посуд трохи постоїть, а потім промийте посудину, як робите це зазвичай.

Зазначимо, що використання такого засобу значно екологічніше, ніж використання відбілювача.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини