Чому квасити капусту на повний Місяць не можна: сприятливі дні для квашення капусти

Обрати вдалу дату завжди важливо, а якщо це стосується приготування їжі, то тим паче. Якщо почати готувати в "невдалий" момент, то страва може вийти далекою від ідеалу. Це стосується і квашення капусти.

Аби правильно сквасити капусту, треба зважати на безліч факторів: сорт та стан самої білокачанної, вид та стан моркви, яку будете використовувати. Навіть день треба підбирати максимально вдалий, аби ваша капуста залишилася соковитою, хрусткою та не кислою.

Варто зважати на період повного Місяця. Досвідчені господині знають, що це дуже важлива частина в приготуванні цієї страви, адже такої традиції дотримувалися ще наші предки, у яких квашена капуста завжди виходила на славу.

Тим паче це дуже корисна страва, насичена вітамінами та іншими поживними речовинами, а капуста гарно впливає на роботу шлунку. Тому втратити їх після стількох годин готування буде дуже сумно та неприємно.

На що в місячному календарі варто зважати, коли квасите капусту?
На що в місячному календарі варто зважати, коли квасите капусту?

Як Місяць може вплинути на квашення капусти?

Під час соління варто зважати на різні місячні календарі. Цю мудрість передавали в українських родинах з давніх-давен.

Якщо обрати вдалий день, астрологи запевняють, що тоді ваша квашена капуста вийде соковитою та смачною, а ви можете не переживати, що вона може стати м’якою чи кислою.

Ніколи не робіть цього, коли квасите капусту

Астрологи забороняють приступати до соління та приготування капусти на місяць, що спадає, чи на молодик. Тоді вона кваситиметься довше, а результат не буде того вартим.

Але головним правилом, якого дотримуються доволі довго, є те, що не варто готувати квашену капусту під час менструації. А найкраще квасити капусту в понеділок, вівторок і четвер.

Найбільш вдалими днями для приготування квашеної капусти в останньому місяці року  вважають 6, 28, 29 грудня, а втриматись від приготування цієї страви варто 22, 23, 31 грудня.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини