Як сушити одяг взимку в квартирі, коли вдарили морози: 5 найкращих способів

Чистий та випраний одяг з приємним запахом часто видається нам справжньою насолодою. Однак, іноді висушити його стає певним викликом. Що робити тоді, коли на вулиці під час зимових морозів одяг не посушиш?

Прання взимку завжди перетворюється на якийсь виклик. Тепер у барабан пральної машинки треба впихнути теплі та об’ємні речі, не знаєш, яким вдалим та практичним способом відіпрати рукави пуховиків тощо. А висушити речі взимку теж потребує безліч зусиль, адже їх не можна просто вивісити на балконі та забрати вже наступного дня сухими. А часто, коли надворі починаються зимові морози, ваш випраний одяг може перетворитися на бурулю, яку ще довго доведеться розтоплювати.

Проте, професійні господині мають п’ять перевірених лайфхаків, які допоможуть вам швидко та зручно висушити одяг взимку, коли надворі починаються морози.

Використайте спеціальний механізм

Вам необов’язково вивішувати сушитися речі на мотузки на балконі. Є практичніший варіант — сушарка. Її часто використовують, коли немає можливості вивісити речі деінде. Також вона недорога та практична.

Є безліч варіантів цього предмету побуту: від звичайних, що нагадують дошки для прасування одягу, до підвісних на стіну. Тому ви можете обрати таку, що з легкістю поміститься навіть у маленькій квартирі та гарно впишеться в інтер’єр вашої оселі.

Вам неодмінно допоможе сушарка
Вам неодмінно допоможе сушарка

Зоряний час для вентилятора

Циркуляція повітря, яку створює вентилятор, може гарно висушити одяг та імітувати вітер, який швидше зможе висушити ваші речі.

Тільки тоді доведеться прати одяг невеликими партіями, аби ефект був кращим та швидшим.

Відкривайте вікна

Надходження свіжого повітря сприятиме тому, що в кімнаті не виникатиме зайва волога, завдяки чому не виникатиме цвіль та пліснява. Так, речі тоді будуть сохнути трохи повільніше, але вони краще збережуть свою свіжість.

Витяжка

Коли ви вивісили речі сохнути на підвісних мотузках на кухні та у ванній кімнаті, не забудьте увімкнути витяжку, аби забезпечити нормальну циркуляцію повітря. Тоді вам не доведеться відкривати вікна, і при цьому у квартирі не буде зайвої вологи, а речі будуть свіжішими та не прілими.

Не сушіть речі на батареї

Замість батареї ліпше розвісьте речі, якщо їх дуже багато, на дверях кімнат та на габаритні меблі. Батарею ліпше не завішувати вологим одягом, адже тоді надходження тепла значно зменшиться, а якість речей значно погіршиться.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини