Аби не збожеволіти від нудьги: чим займатись, коли вимкнули світло – не лише міцно спати та рахувати час

Останнім часом українцям доводиться час від часу довго сидіти без світла. Якщо спати більше немає сил, а йти до когось у гості – не варіант, читайте, чим можна зайнятись у блекаут

Після початку повномасштабної війни життя українців кардинально змінилось та продовжує потерпати серйозних трансформацій кожного дня. Сьогодні ми мусимо будувати розпорядок свого дня на основі розкладу планового вимкнення світла та сподіватись, що екстреного не буде. Втім, якщо блекаут застав вас, коли важливих справ немає, а спати ще зарано, пропонуємо перелік цікавих занять, якими можна зайняти час до появи електроенергії.

Вивчіть раніше невідомі місця рідного міста

Якщо світло вимкнули вдень та на вулиці все ще світло, ви можете приділити час тому, що зазвичай не видається нікому важливим. Часто ми можемо жити у місті ледве не все життя, проте не знати про існування цікавих куточків. Влаштуйте прогулянку та вивчіть раніше невідомі місця – дослідіть місце, в якому живете. Окрім приємних емоцій та покращення здоров’я, існує ймовірність, що ви знайдете нових знайомих.

Романтичні або дружні посиденьки при свічках

Влаштуйте посиденьки з друзями чи коханими
Влаштуйте посиденьки з друзями чи коханими

Б’ємось об заклад, що наступну ситуацію навіть не варто уявляти – таке точно ставалось майже з кожним. Ви відпочивали в гостях у друзів, а світло раптово вимкнули. Влаштувати вечір при свічках – ідеальна ідея. Запрошуйте друзів, сусідів, знайомих та, за наявності газової горілки, робіть чай і говоріть про все, що тільки можна.

Прибирання або складання речей

У разі, якщо у вас багато сил, а вдома світло, то можна влаштувати генеральне прибирання. Після ввімкнення світла доведеться робити набагато менше, а в домі пануватиме чистота та порядок. Якщо сил на прибирання всього помешкання не вистачає, можна зайнятись гардеробом – переберіть речі та позбудьтесь від старих.

Читання

У блекаут можна зайняти себе книгою
У блекаут можна зайняти себе книгою

Для того, аби у блекаут не “втикати” в телефон, а цікаво себе розважати, можна придбати електронну книгу та не забувати її вчасно заряджати. Проте, якщо у вас немає такого девайса, можна почитати звичайну паперову книгу. Втім, зауважте, що читати при свічках категорично не рекомендують, адже це може зіпсувати зір. Натомість підсвічуйте книгу спеціальними ліхтарями на батарейках чи акумуляторах.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини