Як відрізнити солодкі мандарини від кислих, а спілі від недозрілих: колір, вага і товщина шкірки підкажуть

Нині, коли вже через декілька днів ми будемо святкувати Новий рік 2023, здається, що майже все має бути готовим. Але може виявитися так, що не буде одного з найважливішого — смачних мандарин. А як обрати саме ті?

При підготовці до Нового року просто неможливо забути про один з найважливіших атрибутів свята — мандарини. Але як обрати саме той святковий фрукт, який не викликатиме дивний вираз обличчя від своєї кислоти чи неспілості, той, шматочки якого не захочеться віддавати іншим.

Як обрати смачні та ті самі мандарини?

Перш за все придивіться до кольору фрукта. Якщо мандарини перед вами насиченого помаранчевого кольору, то перед вами стиглий та солодкий плід. А якщо мандарини блідого, зеленуватого чи жовтого кольору, то найімовірніше, що кожен шматочок цього продукту буде кислим.

За своєю формою мандарин, що вже можна їсти, нагадуватиме коло, адже він стає тим джерелом тепла та світла взимку, коли кожен день присвячений підготовці до свята.

Обираючи солодкий та стиглий мандарин, варто звернути увагу на деталі
Обираючи солодкий та стиглий мандарин, варто звернути увагу на деталі

Також придивіться до шкірки мандарину: якщо вона товста, то фрукт перед вам солодкий. Тонка оболонка плода свідчить про кислоту в смаці.

Солодка складова мандарина теж впливає на вагу фрукта. Якщо мандарин доволі важкий, то найімовірніше, що він буде солодким і смачним. З кислим навпаки: він буде меншим та легшим.

Не бійтеся понюхати мандарин, який вам приглянувся. Це теж дуже важливо, адже аромат підкаже, чи варто брати цей мандарин до новорічного столу: якщо запах у мандарина приємний та цитрусовий, то фрукт у ваших руках, найімовірніше, дуже солодкий та приємний на смак.

Стиглий мандарин, як зазначають знавці, має бути м’яким та пружним на дотик. Однак, тут варто бути обережним, аби не взяти занадто м’який чи жорсткий фрукт, адже це своєрідне попередження щодо смаку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини