Січень чи лютий: коли найкраще прибирати ялинку після новорічних свят, щоб зелена красуня не заважала

Головне свято вже позаду, але на нас чекає ще проводжання Старого Нового року, щедрування та багато інших різдвяних свят. Коли ж прибирати ялинку з дому?

Новий рік вже позаду, але це не означає, що новорічу ялинку потрібно прибирати відразу після закінчення святкування. Коли ж потрібно прибирати ялинку? Насправді, кожна родина вирішує по-своєму. Деякі не ставлять ялинку зовсім, деякі спочатку ховають ялинку, а гірлянди на вікнах продовжують світитися та тішити око аж до кінця зими, а то й до кінця року.

Прикмети та звичаї

Коли найкраще прибирати ялинку?
Коли найкраще прибирати ялинку?

Найкраще визначити дату прибирання новорічної ялинки згідно народних прикмет та звичаїв. Згідно цими правилами, новорічних прикрас не повинно бути в домі на Ворохресні свята. За повір’ям, до Водохресних свят потрібно зробити генеральне прибирання вдома: винести все сміття, прибирати непотріб, зібрати ялинку, випрати всі килими та покривала.

Наші українці, в більшості випадків, прибирають ялинку після 14 січня. Коли вже проходить і Старий Новий рік, і Різдво, діти знову йдуть до школи, робочі дні перестають перериватися через постійні вихідні та багато іншого. Та й ялинка вже набридає до того часу, тому краще позбутися її в середині січня.

Думка медиків

Педіатри наполегливо рекомендують не тримати ялинку більше, ніж три тижні. Для дітей, що схильні до алергії – це реальна небезпека їхнього здоров’я. Під час довгого перебування у квартирі на ялинці можуть з’явитися грибок та пилові кліщі, а ви будете дихати цим разом із дітьми. Якщо ваш малюк починає чхати, сльозяться очі і відбувається свербіж в носі та дихальних шляхах – негайно прибирайте ялинку геть, інакше, це закінчиться лише тоді, коли ви самостійно захочете її сховати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини