Ви робили це неправильно: як зберігати котлети, щоб вони залишалися соковитими і на другий день

Приготували котлети, але наступного дня вони втратили свою соковитість та смак - це не біда. Сьогодні ви дізнаєтеся, що потрібно робити в такі ситуації.

Багато господинь готують котлет відразу багато і на декілька днів вперед, але часто буває так, що котлети не правильно зберігаються в холодильнику і втрачають свій попередній вигляд, соковитість та смак. Якщо ви знатимете як правильно зберігати продукти в холодильнику, то вам більше не потрібно буде перейматися за стан ваших продуктів та готових страв.

Домашні котлети

Якщо ви зробили заготовки з домашнього фаршу, який ви зробили власноруч, тоді вам потрібно зберігати такі котлети в морозильній камері. Дуже важливо розкласти їх на рівну поверхність так, щоб вони не торкалися одна одної. Після цього котлети варто обгорнути в харчову плівку і поставити на заморозку. Далі, коли котлети заморозилися окремо, їх можна перекласти в спільний контейнер або пакет. Домашні котлети можна зберігати в морозильній камері близько трьох місяців.

Розморозка

Як правильно зберігати котлети в холодильнику
Як правильно зберігати котлети в холодильнику

Якщо ви хочете якісно розморозити котлети, їх потрібно перекласти з морозильної камери в холодильник. Якщо ви будете чекати, поки вони розморозяться в кімнатній температурі, то верхні частини фаршу окисляться.

  • Домашні котлети можна зберігати розмороженими не більше доби, якщо вони виготовлені зі свинини та яловичини.
  • Якщо з курки, то не більше, ніж 18 годин.
  • Котлети з капусти або інших овочів рекомендується зберігати не більше одного дня.
  • Котлети з риби зберігаються не довше 6 годин.

Готові котлети

Готові котлети можуть зберігатися в холодильнику не більше 36 годин. Це при умові, що температура всередині холодильника не має перевищувати 25 градусів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини