ТОП-5 найсолодших сортів моркви для відкритого ґрунту: швидко дають врожай і виростають рівненькі

Сезон городників вже розпочався, тож зараз саме час ознайомитись з порадами досвідчених експертів. Морква яких сортів найкраще підходить для вирощування у відкритому ґрунті?

Морква – незамінний інгредієнт у багатьох стравах, а також один із найкорисніших овочів. Коренеплід містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К, а також низку корисних мікроелементів, як от, наприклад, калій, фосфор, кобальт, залізо, магній та інше. Саме тому кожен городник, який себе поважає, буквально вважає своїм обов’язком вирощувати на своїй ділянці смачний і корисний овоч.

Втім, одна річ – захотіти вирощувати моркву. Найголовніше у цій справі – це з розумом і мудрістю підійти до вибору сорту. Редакція “Добрих новин” зібрала найдієвіші поради експертів. Дізнаємось, які сорти найкраще підходить для вирощування у відкритому ґрунті.

Експерти назвали п'ять найкращих сортів моркви для відкритого ґрунту
Експерти назвали п’ять найкращих сортів моркви для відкритого ґрунту

Дитяча радість

Цей сорт моркви експерти рекомендують вирощувати для годування дітей, а також споживання овочів під час дієтичних обмежень. “Дитяча радість” ідеально підходить для висаджування у відкритий ґрунт. Насіння дає солодкі коренеплоди, які навіть наймолодші із задоволенням смакують. Крім усього іншого, морква цього сорту є непримхливою у догляді, є стійкою до хвороб і може довго зберігатись.

Каротан

Ще один рекомендований для дітей сорт моркви здобув свою назву завдяки великому вмісту у складі коренеплодів елементу каротину. Ця морква є пізньостиглою, втім найголовніша її особливість – стійкість до хвороб та властивість не накопичувати у своєму складі нітрати й інші шкідливі речовини.

Ласунка

Б’ємось об заклад: перше, що спадає на думку після того, як люди чують назву цього сорту моркви – марка морозива. Насправді асоціація правильна, адже коренеплоди виростають настільки солодкими, що моркву саме цього сорту експерти рекомендують використовувати під час приготування десертів, кексів та іншого. Сорт є середньостиглим і доволі урожайним.

Городники поділились найкращими сортами моркви для вирощування у відкритому ґрунті
Городники поділились найкращими сортами моркви для вирощування у відкритому ґрунті

Флакке

Це насіння дає довгі й ідеально рівні коренеплоди, які мають властивість довго зберігатись без псування. Крім того, морква цього сорту не боїться високого рівня вологості, що зазвичай панує у погребах. Експерти радять використовувати овоч цього сорту для приготування соку.

Імператор

Найпопулярніший серед досвідчених городників сорт моркви є пізнім, втім його обирають за ідеальні властивості – достатньо солодкий, соковитий, рівний і щільний коренеплід довго й без псування зберігається.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини