Як прибрати зайву сіль з оселедця та одним рухом розібрати її від кісток: вам допоможе несподіваний лайфхак

Нерідко буває таке, що куплений оселедець виявляється занадто солоним, а що робити в такому випадку — ніхто не знає. Сьогодні ви дізнаєтеся декілька хитрощів.

Оселедець — улюблена страва кожного українця, не дивлячись на те, що традиційно мода на оселедець починає свій шлях саме з Фіндяндії. На кожному ринку та в супермаркеті можна придбати якісний та смачний оселедець, але нерідко буває так, що він вивляється занадто солоним та з великою кількістю кісточок. Що робити в такому випадку підкаже редакція сайту Добрі новини.

Як правильно очистити оселедець від зайвої солі та кісток
Як правильно очистити оселедець від зайвої солі та кісток

Позбуваємося солі

Якщо й справді забагато, тоді на порятунок приходить замочування. Спочатку, вам потрібно промити рибину під проточною холодною водою — це зробить певний вклад і солі на оселедці стане трішки менше. Далі наберіть води в миску і залиште оселедець в ній на годину.

Далі будемо вимочувати оселедець в молоці. Так, це дуже дивно прозвучить, але це справді працює. Для цього краще нарізати рибу на менші шматочки, бо з них швидше вийде вся сіль. Потім наберіть холодного молока у будь-яку глибоку посудину і викладіть шматочки всередину. В такому вигляді відправите оселедець до холодильника на деякий час, щоб молоко не скисло при кімнатній температурі.

Як правильно очистити оселедець від зайвої солі та кісток
Як правильно очистити оселедець від зайвої солі та кісток

Тримайте оселедець від 4 до 8 годин, змінюючи молоко кожні 2 години. Все залежить від того, на скільки солоною була риба спочатку.

Чистимо від кісток

Тут все значно простіше, ніж може здатися на перший погляд. Вам потрібно відрізати голову, далі зайнятися черевцем. Якщо є ікра чи молочко — акуратно видаляємо і вичищаємо нутрощі. Також відрізаємо край животика без зайвих відходів.

Після цього промиваємо водою, робимо надріз вздовж хребта і обережно знімаємо шкірку разом з плавником. Робимо це спочатку з одного боку, а потім з іншого.

Посередині хвоста потрібно зробити надріз та повільно розділити рибу на дві частини. Далі прибираємо кісточки шляхом відрізання хвоста і відділення його разом з хребтом. Залишки кісточок прибираємо також вручну.

14 днів з Анітою Луценко:  Меню+Спорт

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини