Дайте кабачкам і помідорам таку підкормку і навіть засохла розсада оживе до ранку: сусіди засиплять питаннями

Усім городникам хочеться посіяти рослини та зібрати щедрий врожай. Для цього просто підживлюйте розсаду способом, про який ми вам розповімо у цьому матеріалі

Для бувалих городників кабачки та помідори – далеко не примхливі рослини. Затяті експерти за багато років вирощування цих культур давно вивчили алгоритм дій. Як доглядати та чим підгодовувати розсаду, як правильно поливати та навіть як правильно збирати врожай – всі ці моменти впливають на кількість та якість плодів, які ви зберете зі свого городу. Отже, у цьому матеріалі ми вам розповімо, чим підживити помідори та кабачки.

Чим підкормити помідори

Існує безліч варіантів підгодівлі для розсади помідорів у відкритому грунті. Суміш можна придбати у спеціалізованому магазині, втім бувалі городники надають перевагу власноруч приготованому добриву. У “домашній” підгодівлі для помідорів можна знайти всі корисні мікроелементи та поживні речовини, які допоможуть рослині рости, як треба.

Експерти розповіли, як підживлювати розсаду помідорів
Експерти розповіли, як підживлювати розсаду помідорів

Добриво готують двома способами:

  • Зробіть розчин із швидкорозчинних дріжджів, до яких додайте декілька столових ложок звичайного цукру та невелику кількість теплої, але не гарячої води. Приблизно через декілька годин цей настій потрібно змішати з одним відром води.
  • З сирих дріжджів також готують якісне та дієве добриво. У трилітрову банку додайте чорний хліб на ⅔. Його залийте теплою водою, в якій попередньо потрібно розчинити 100 грамів свіжих дріжджів. Цю суміш залиште бродити в теплому місці мінімум на три дні. Проціджений розчин перемішайте з водою для поливу у співвідношенні 1:10.

Чим підкормити розсаду кабачків

Городники поділились ідеальним рецептом підгодівлі для кабачків
Городники поділились ідеальним рецептом підгодівлі для кабачків

У випадку з кабачками експерти також рекомендують підгодовувати їх натуральними добривами. Так, цій рослині дуже сподобаються наступні рецепти:

  • Настій із відра води та пів літра гною. Вносити по 1 літру отриманої суміші на кущик. Варто внести гній – і кабачки одразу пускаються в ріст з новою силою.
  • Розчин сечовини: 1 столова ложка на відро води.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини