Шкода, раніше не знала про цю підгодівлю: чим підживити цибулю в червні, щоб вмить заплодоносила

Кожен городник хоче, аби висаджені ним овочі давали щедрий і здоровий врожай. Для цього потрібно час від часу підгодовувати культуру. Розповідаємо про ідеальну підкормку для цибулі

Досвідчені городники точно знають, що у звичайної та всіма улюбленої цибулі дуже слабка коренева система. Це впливає на процес всмоктування корисних речовин з ґрунтів – у культури ця можливість дещо обмежена. Передусім, запевняють експерти, до висаджування цибулі в грядку, землю потрібно збагатити. Вже після висаджування рослини в ґрунт, за нею потрібно дуже добре доглядати.

Крім підгодівлі, про яку ми поговоримо далі, слід пам’ятати і про регулярне прибирання на городі. Для того, щоб отримати великі плоди від рослини, її потрібно вирощувати в чистоті – саме це вона і любить. Регулярно прополюйте грядки та не забувайте їх одночасно розпушувати. Не менш важливим кроком на шляху до щедрого врожаю цибулі є і її підгодівля.

Експерти розповіли, чим підгодувати цибулю, аби отримати щедрий врожай
Експерти розповіли, чим підгодувати цибулю, аби отримати щедрий врожай

Перша підгодівля проводиться доволі скоро після появи перших сходів. Через два тижні після цієї події потрібно підкормити рослину розчином з води, аміачної селітри, суперфосфату та сульфату калію. На 10 літрів води додайте по 20 грамів селітри та сульфату та 25 грамів суперфосфату. Якщо полюбляєте органічні добрива, то селітру замініть на настій коров’яка (1:6).

Важливою для цибулі є й друга підгодівля. Вдруге підкорм потрібно вносити на етапі, коли починають формуватись цибулини. Експерти радять використовувати для другої підгодівлі калійно-фосфорні добрива, адже вони допомагають рослині сформувати великі плоди. Використовуйте 30 грамів суперфосфату та 25 грамів сульфату калію на кожні 10 літрів чистої води.

Найкраща підгодівля для цибулі, яка допоможе культурі плодоносити
Найкраща підгодівля для цибулі, яка допоможе культурі плодоносити

Кожним замішаним відром добрива потрібно окропити 3 квадратних метри грядки з цибулею.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини