Як правильно обрізати півонії після цвітіння: не робіть цю помилку і ваш сад стане найгарнішим на районі

Кожен господар мріє про ідеальний садок, в якому ростуть дуже гарні та пахучі квіти, але не кожен знає, як правильно доглядати за рослинами, щоб вони довго жили.

Досвідчені садівники знають, що після кожного цвітіння півоній їх потрібно обрізати. Це робиться для того, щоб наступного року квіти виросли в декілька разів пишнішими та кращими, а ви змогли насолодитися ароматами ще дуже довго. Попри таку рекомендацію, багато садівників роблять це не зовсім правильно і тому квіти або помирають, або не цвітуть так, як минулого разу.

Як правильно обрізати квіти

Коли квіти опадають до кінця, потрібно зачекати прибилзно три тижні, щоб стебла почали прилягати на землю. Зазвичай це відбувається на початку липня, тому не проґавте цю можливість вже зовсім скоро. Поки проходить час опадання і прилягання до землі, відбувається насичення бруньок поживними елемантами для наступного квітневого врожаю.

Як правильно обрізати півонії після цвітіння: поради від експертів

Після обрізання потрібно зібрати опале листя з ділянок, на яких у вас ростуть півонії, а також добряче підгодувати рослини гноєм. Крім цього, не забуваємо часто і ретельно поливати наші квіти, щоб вони отримували достатню кількість поживних речовин. Після зроблених процедур можна повністю зрізати кущик.

Перед тим, як обрізати півонії, потрібно звернути увагу на їхній вік. Якщо вашим кущам менше 10 років, тоді можна їх відрізати і не думати про те, що з ними щось буде не так. Якщо у вас півонії травʼянистого виду, то в такому разі варто провести обрізання повністю, залишивши лише 2-3 см стебел, а якщо деревовидні, тоді їх не можна обрізати, бо вони цвітуть з тих бруньок, які залишаються з минулого року. Для такого виду потрібно зробити лише обрізку хворих та стареньких гілочок, але не більше.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини