Обприскайте цим огірки і будете збирати по відру з кущика: щедрий врожай до глибокої осені

Огірки є абсолютно непримхливою рослиною, втім для того, щоб отримати щедрий врожай, потрібно правильно доглядати за культурою. Досвідчені городники порекомендували надійний засіб для підгодівлі

Кожен городник знає напевно, що за будь-якою культурою потрібен особливий догляд. Так, наприклад, огірок важко назвати примхливою рослиною, втім це точно не означає, що за нею не потрібно доглядати. Для того, аби виростити якісний і смачний врожай огірків, потрібно приділити культурі достатньо уваги. Зокрема, мова йде про підгодівлю кущів із плодами. Аби збирати багато огірків до пізньої осені, просто спробуйте внести це добриво.

Чим підгодувати огірки

Не кожен городник полюбляє удобрювати свої рослини мінеральними засобами. Сьогодні все ще залишається багато любителів “органіки” – попри те, що використовувати готові суміші зі спеціалізованих магазинів набагато простіше. Якщо ви належите до такого типу садівників, пропонуємо спробувати вам один із наступних методів підгодівлі.

Експерти розповіли, чим і як правильно удобрювати огірки на городі
Експерти розповіли, чим і як правильно удобрювати огірки на городі

Серед найпопулярніших варіантів органічного добрива – настоянка з хліба, суміш на основі дріжджів, попелу, курячого посліду або лушпиння звичайної цибулі. Зауважте, що приготування такого добрива не потребує великої кількості ресурсів і часу, а також може використовуватись для різних культур. Так, наприклад, щоб приготувати добриво з хліба, потрібно нарізати одну буханку хліба у відро та залити випічку на дві третини водою. Витримайте отриману суміш 7-10 днів і полийте кожен кущик раз у тиждень. Пам’ятайте, якщо у вас кислий грунт, то у таке добриво потрібно додавати 100 грамів крейди.

Найчастіше огірки удобрюють попелом, отриманим після спалювання рослин (сміття та інші неорганічні продукти горіння не підходять). За період вегетації огірків поливати їх настоянкою з попелу можна до шести разів – спершу після появи трьох листочків, вдруге на початку цвітіння, потім поливати треба кожні два тижні. На 10 літрів води потрібно розвести 300 грамів попелу.

Як правильно удобрювати огірки на городі
Як правильно удобрювати огірки на городі

До слова, у попелі міститься багато кальцію, який є надзвичайно корисним для огірків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини