Перестала додавати це при консервації: проста хитрість, щоб банки з огірками і помідорами не лопались

Кожен любить поласувати смачненькими консервованими огірками та помідорами, але мало хто знає, як приготувати консервацію так, щоб не було лопнувших банок.

Кожна господиня хоча б раз робила закрутки на зиму і зіштовхувалася з тим, що банки з консервацією можуть полопатись з невідомої причини. Звісно, в кожної з нас є свій унікальний спосіб консервування і доведення огірків та помідорів до ідеального смаку, але мало хто знає, як та чому банки починають лопатись. Редакція сайту Добрі новини розповість, як знайти причину і боротися з таким явищем.

Причини і вихід з ситуації

Найголовніша причина – це, звісно, неправильна підготовка самих банок до консервації. Перед тим, як проводити консервування, банки потрібно обовʼязково простерилізувати. Дуже важливо кипʼятити кришки не менше 10 хвилин, щоб на них точно не було ніяких мікробів. Якщо не проводити стерилізацію, то всередині ваших консервацій починають розмножуватися бактерії, які запускають процес бродіння з виділенням газів, що провокує так званий вибух.

Як правильно готувати консервацію, щоб не лопались банки
Як правильно готувати консервацію, щоб не лопались банки

Наступна причина – неправильний рецепт самої консервації. Тут є одна маленька хитрість, яка точно вам допоможе. Господині завжди додають оцет під час консервування, але замість нього можна використати аспірин. Ця кислота діє аналогічно консерванту і зменшує ризик утворення бактерій всередині банок, що провокують лопання. Також дуже важливо правильно розрахувати кількість продукту для однієї банки. Якщо у вас є рецепт від вашої мами чи бабусі і там все чітко розписано – не можна відхилятися від рецепту.

Ще один важливий момент – технологія приготування і потрапляння повітря всередині банок. Потрібно зробити так, щоб повітря у ваших консерваціях зовсім не було, бо це може спричини розвиток небажаних бактерій. Також слід добре промивати кожен овоч перед потраплянням до банки і ні в якому разі не додавати пошкоджених або зіпсованих плодів.

Популярне

Подібні новини