Врожай збираю відрами. Три простих дії для пишних зав’язей кабачків: не гниють і не жовтіють

Вирощування будь-яких овочевих культур – процес не з легких, але щоб виростити якісні кабачки потрібно дотримуватися декількох не дуже складних рекомендацій.

Під час вирощування кабачків може статися, що плоди починають жовтіти та гнити. Щоб цього уникнути краще дотримуватися простих, але дієвих рекомендацій вирощування плодів у відкритому ґрунті та в тепличках. Такий процес може починатися з декількох причин, тому потрібно розібратися, що саме впливає на кабачки і як з цим боротися.

Кожна овочева культура, яка не є вимогливою, може піддаватися зовнішньому впливу через різкі перепади температур, шкідників чи бактеріальні та грибкові хвороби. Якщо вчасно не виявити проблему і не вирішити її, ви ризикуєте втратити весь свій врожай.

Щоб такого не траплялося, потрібно якісно підготуватися до посіву кабачків і стежити за ними впродовж всього періоду дозрівання. Важливо часто оглядати плоди, щоб простежити ріст або утворення бактерій, з якими слід боротися. Найпоширенішим захворюванням кабачків є борошниста роса, яка лікується або народними способами, або магазинними препаратами. Ефективним та швидким методом боротьби буде, звісно, магазинний засіб, тому не зволікайте з візитом до спеціалістів.

Як виростити великий врожай кабачків без зайвого клопоту
Як виростити великий врожай кабачків без зайвого клопоту

Не забувайте слідкувати за кількістю вологи у грунті. Більшість городників переконані, що плоди потрібно часто поливати і насичувати водою, але це зовсім не так. Дотримуйтеся трьох простих рекомендацій у ваші завʼязі кабачків точно будуть пишними:

  • Потрібно проводити регулярне розпушування ґрунту. Це дуже важливо для того, щоб повітря мало змогу проникати у глибші шари ґрунту і таким чином пришвидшиться випаровування вологи.
  • Не виривайте бурʼяни, які можуть здаватися зайвими. Саме вони вбирають в себе надмірну кількість води, яка може погубити ваш врожай.
  • Прибирайте старе листя, яке опадає і засихає. Це робиться для того, щоб кущ мав змогу краще провітрюватися. Також це знижує ризики гниття вашого врожаю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини