Всього кілька крапель: ця проста підкормка допоможе виростити солодкі та хрусткі огірки. Результат вас здивує

Процес вирощування огірків потребує особливої уваги та правильного догляду. Аби скуштувати хрусткі та солодкі плоди, потрібно вміти їх правильно удобряти

Майже кожен, у кого є власний город, вирощує на ньому огірки. Для того, аби зібрати з цієї рослини соковиті та смачні плоди, недостатньо просто її поливати. Процес догляду за огірками охоплює і вчасне підрізання, і якісну підгодівлю, і багато інших процесів. На смакові якості овочів впливають, зокрема, регулярні підкормки.

Кожен сам обирає для себе найзручнішу форму внесення добрив та їх чергування. Проте, деякі загальні моменти потрібно враховувати кожному. Так, за літній сезон огіркові кущі потребують як мінімум чотирьох підживлень мінеральними та органічними добривами.

Перший раз добрива слід вносити, коли на грядці з’являються сходи. Експерти рекомендують використовувати курячий послід чи коров’як із розрахунку літр розчину на 10-літрове відро води. Сюди ж додаємо 2 склянки золи та мінеральні добрива: 50 грамів суперфосфату та по 15 грамів сечовини та калію. Не зайвим буде провести позакореневе підживлення. Наприклад, розсипати навколо кущиків амофос – комплексне добриво, у складі якого азот та фосфор. Після цього грунт потрібно розпушити.

Експерти розповіли про найкраще добриво для хрустких огірків

Другий етап підживлення випадає на період цвітіння. Серед органічної підкормки повинен бути цілющий і безкоштовний настій із зеленої трави. Натуральне добриво, що містить багато азоту, допомагає рослинам нарощувати зелену масу.

50-літрову бочку заповнюємо наполовину свіжою травою. Використайте для цього бур’яни: кульбаби, кропиву, лободу, чистотіл. Не страшно, якщо в настій потрапить разом із корінням трохи землі, зазначають експерти. Далі залийте все водою та прикрийте кришкою. Бочка повинна стояти на сонці, щоб настій зміг бродити без дріжджів або цукру. Через 6-8 днів зелень повинна розчинитись у настої, залишивши цілими лише грубі стебла.

Третє і четверте підживлення проводяться під час активного плодоношення, причому остання підгодівля націлена на продовження терміну збирання врожаю. Відмінно зі своїм завданням впорається трав’яне добриво, що приготоване в бочці, а також зола. Позакореневим підживленням послужить сечовина (10-12 грамів), розведена в 10 літрах води.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини