Наливаю під корінці і хлороз як рукою знімає. Засіб від пожовтіння будь-якої рослини на вашому городі

Аби виростити багато смачного перцю, потрібно добряче попрацювати на городі. Розповідаємо, що робити, якщо кущі з овочами раптово стали жовтими та зав'янули

Країною походження цієї рослини є Центральна Америка, де клімат відрізняється своєю вологістю та теплотою. Саме тому перець, який вирощується у нашій місцевості, особливо цінує якісний і щедрий полив. Хоча городники можуть робити все необхідне для отримання щедрого врожаю, іноді рослина може неприємно дивувати. Розповідаємо, що може стояти за пожовтілим і зів’ялим листям перців.

В Україні перець вирощують виключно через розсаду, адже теплий період у нашому кліматі дуже короткий. Саме у цей період особливо важливо подбати про розвиток культури. Живуть саджанці у будинку до переїзду у теплицю або у відкритий ґрунт 2-2,5 місяці. Зазвичай, рослина виростає здоровою, але при порушенні деяких правил ризикуєте в один прекрасний день знайти на розсаді жовті листочки.

Зауважте, якщо листя пожовтіло після пікірування, то найімовірніше, що при пересадці було пошкоджено коріння. Ще однією причиною може стати той факт, що сіянцям не сподобався новий ґрунт. Тому краще висівати перці без пікірування в окремі стаканчики або, наприклад, торф’яні таблетки. Експерти зазначають, що листя також може пожовтіти і від переохолодження рослини. Якщо перець росте у вас на вікні, потрібно переконатися, що від підвіконня стаканчики не охолоджуються. Крім того, садівникам рекомендують упевнитись, що рослина не стоїть на протязі.

Чому на перці пожовтіло листя, відповідь експертів

Ще одна проблема вирощування розсади на вікні – батареї. Від них до перцю долітає тепле та сухе повітря. Від постійного перебування в такому потоці сухого тепла листочки можуть почати жовтіти. У цьому випадку батарею слід прикрити рушником. Ще краще, якщо цей рушник регулярно змочуватиметься.

Якщо раптом листя на перці пожовтіло після поливання розсади холодною водою, не варто дивуватись. Експерти зазначають, що вам слід запам’ятати: перець любить помірний і своєчасний полив теплою та обов’язково відстояною водою. Також потрібно подбати про іншу важливу річ, дренаж – дірочки на дні стаканчиків. Потрібні вони для того, щоб повітря циркулювало, і коріння не загнило. Велика кількість вологи, відсутність повітря і тепло – це ідеальне середовище для розвитку грибкової інфекції.

Популярне

Подібні новини