Додайте це у воду і огірки витримають будь-яку спеку: як захистити огірки від посухи та прискорити ріст

У період високих температур кожен власник городу турбується про те, щоб його рослини не зіпсувались і продовжили давати плоди навіть за найважчих умов

Огірки – дорогоцінний овоч, до складу якого входить багато мікроелементів і корисних речовин. Вирощені власними руками огірки точно чудово смакують, але є один нюанс. У період високих температур і літньої спеки доволі просто залишитись без врожаю – сонце може просто зруйнувати рослину з плодами. Якщо у гарячу пору температура повітря сягає позначки понад +32 °C, то огірки починають страждати.

За словами експертів, найбільшу увагу потрібно звертати на правильність та частоту поливу. Зауважте, що у період літньої спеки огірки потрібно поливати дуже часто та вносити доволі багато рідини. Втім, поливають рослину виключно під корінь, аби не пошкодити листя. Якщо вносити у ґрунт воду “зверху”, то ризикуєте спалити ніжне листя під спекотним сонцем.

Не менш важливим етапом догляду за огірками у період літньої спеки є регулярне внесення якісного добрива. Так, наприклад, експерти рекомендують підживити рослину калійними підгодівлями. Калій сприяє простій адаптації рослин до теплового стресу. Аби приготувати таке добриво, у місткість потрібно налити 10 літрів води, додати всього 1 столову ложку калію сульфату та розмішати до повного розчинення. Після цього поливаємо огірки отриманою сумішшю під корінь.

Експерти розповіли про підкормку для щедрого врожаю огірків навіть у спеку
Експерти розповіли про підкормку для щедрого врожаю огірків навіть у спеку

Непоганим варіантом для підгодівлі огірків також може стати добриво зі вмістом борної кислоти. Вона допомагає позбутись від зайвих пустоцвітів і пристосуватись до високої температури. До слова, борна кислота не лише допомагає рослині витерпіти найвищі показники термометра, а також впливає на стійкість огірків до гнилі.

Одне з найпростіших і доступних народних засобів для підживлення огірків бором — це аптечна борна кислота. Експерти зазначають, що для приготування такого добрива найкраще використовувати одноразовий посуд, який потім можна одразу ж викинути. Запасіться аптечною борною кислотою та гарячою водою. Половину чайної ложки борної кислоти розчиніть у 50 мілілітрах гарячої води та перемішайте до повної однорідності. Отриманий розчин перелийте у відро з чистою водою, добре помішайте та використовуйте. За період зростання огірки борною кислотою потрібно удобрити тричі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини