Раз на місяць дайте огіркам це підживлення – і вони легко перенесуть літню спеку: секрети бувалих городників

Це літо, за спостереженнями та прогнозами синоптиків, стало одним із найспекотніших за останні роки. Як врятувати огірки від високої температури за допомогою простого добрива

Високі температури погано впливають на якість і стан огірків на городі. Листя рослини може почати жовтіти, а плодоносити культура буде набагато гірше й менше. Автор YouTube-каналу “Natural Health” у своєму новому навчальному відео розповів, як можна врятувати огірки та захистити їх від шаленої літньої спеки. За словами експерта, за допомогою звичайного гумусу ви можете обмежити негативний вплив високої температури на свій город.

Гумус – органічне добриво, яке є результатом життєдіяльності дощових черв’яків. Досвідчений городник наполягає, що достатньо кожного місяця вносити добриво, приготоване на основі цього елементу, й ваші огірки не псуватимуться внаслідок спеки та палючого сонця. Експерт також наголошує, що черв’яки руйнують органічні матеріали, внаслідок чого перетворюють їх на той самий гумус. Він допомагає покращити повітрообмін у ґрунті та знизити ризик виникнення грибкових захворювань.

У складі гумусу містить велика кількість калію, заліза, магнію, міді, цинку, фтору, азоту та ще багатьох корисних мікроелементів. Купити його можна у багатьох господарських магазинах. За порадами автора блогу, використовувати таке добриво потрібно, якщо внаслідок спеки огірки почали давати менше врожаю, а листя рослини пожовтіло.

Експерти розповіли, як врятувати огірки від високих температур влітку
Експерти розповіли, як врятувати огірки від високих температур влітку

Приготувати таке добриво дуже просто. Для початку потрібно взяти три столові ложки гумусу та розмішати речовину у 500 мілілітрах теплої води. Залиште отриману суміш на декілька годин, а потім поливати готовою підкормкою кущі огірків кожного місяця.

“Із цим натуральним добривом поливати влітку рослини доводиться менше, а врожайність набагато вища. Плоди великі, здорові”, – запевняє експерт і додає, що таке добриво підходить також для помідорів і перців.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини