Ці спеції для консервації ідеально підходять для закатки на зиму: пройшли перевірку часом і смаком

Улюблені ласощі взимку – зимова консервація, яка має ідеальний запах та приємний смак. Саме для цього "вау-ефекту" потрібно якісно відбирати спеції для своїх закруток.

Спеції дають страві свого насиченого та неповторного смаку, а правильно підібрані харчові добавки можуть не лише надати цікавий присмак, але й підкреслити і яскраво виразити початковий смак продукту. Для кожного з продуктів можна підібрати власну спецію, але головне знати, що і для чого використовують, щоб не було плутанини в смаках. Якщо ви будете знати, що краще пасує для зимової консервації – вся ваша родина точно буде задоволена зимовим частуванням.

Найкращі спеції для овочів

Базилік. Ця приправа пасує до солодкого перцю, помідорів, огірків та квасолі. Також ідеально використовувати з грибами, кабачками або патисонами.

Гострий перець і часник. Додають пікантності та підходять для всіх овочевих культур. Гострий перець найкраще використовувати при консервації саме огірків.

Які спеції краще обрати для консервації на зиму
Які спеції краще обрати для консервації на зиму

Розмарин і чебрець. Якщо ви хочете, щоб у ваших консервацій був пряний і насичений аромат – ця приправа саме для вас, але памʼятайте, що використовувати потрібно не більше однієї гілочки.

Петрушка. Підкреслює смак кабачків, помідорів та огірків.

Кріп. Додають до огірків та помідорів. Надає маринаду особливий пряний смак і аромат.

Естрагон або тархун. Ідеальна добавка, яка сприяє зменшенню розвитку бактерій, зберігає колір продуктів і покращує аромат овочів. Незамінна спеція при консервації огірків, помідорів, грибів і капусти.

Запашний перець. Перець в горошку можна додавати до будь-яких консервацій.

Лавровий лист. Добре поєднується з огірками, помідорами та капустою. Лавровий лист надає продуктам приємний смак, але головне не додавати його занадто багато, бо це зіпсує всю партію консервації.

Кмин. Ця спеція пасує до всіх овочів, а також її ідеально використовувати для соління сала.

Пастернак та хрін. Додають пікантності і підкреслюють смак основного продукту. Дуже насичені та ароматні приправи.

Популярне

Подібні новини