Найкраще добриво для перців: попруть як на дріжджах, врожай ще й роздавати всім знайомим будете

Як підживити перці та збільшити свій врожай? Розповідаємо у матеріалі, як своїми руками зготувати добриво для цієї городини і не витратити при цьому купу коштів.

Перець для українського клімату — городина екзотична та цікава. Історичною батьківщиною цього овоча є Південна Америка. Звідти його привезли мандрівники після епохи Конкісти. До України рослина не могла не потрапити, адже козаки вміло торгували з представниками європейських монархів. Вважається, що наші селяни почали вирощувати новий незвичний сорт у кінці 16-го століття та досягли чималих успіхів у цьому.

Коли та чим потрібно удобрювати перець
Коли та чим потрібно удобрювати перець

Дійсно, завдяки кропіткій роботі селекціонерів, нині кожен може вирощувати солодкий перець на городі. Проте, слід пам’ятати дуже важливе правило: після того, як кущі досягнуть свого піку росту та випустять все листя, потрібно своєчасно внести добриво, аби городина віддавала сили саме плодам, а не будяку.

Якщо для огірків і помідорів найкращою підживою буде зола, то у випадку цієї рослини попіл може нашкодити. У випадку тепличних умов підійде розчин коров’яка, який змішують з водою у співвідношенні 1 до 2 та сечовиною. Її беремо 25 грамів на 10 літрів холодної води. Ще один варіант підкормки: на відро води розводять 1 столову ложку суперфосфату і 1 чайну ложку калій сульфату. Слід зауважити, що вносити поживні речовини у землю потрібно не частіше одного разу на тиждень і то тільки тоді, коли перець знаходиться у стадії зростання та цвітіння.

Городниця поділилася рецептом добрива для перців, яке працює за раз

Коли формуються та зріють плоди, потрібно ретельно спостерігати за кущами: зазвичай вони родять самостійно і без зайвого втручання, проте, можуть сповільнитися. У цьому разі допоможе розчин коров’яку, який трошки підгуляє на сонці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини