Наливаю прямо на качан. Капуста зовсім не гірчить і чудово зберігається: дешевий засіб від гнилі капусти

Вирощена своїми руками та зусиллями капуста завжди смакує набагато краще, ніж та, яку купили в магазині. Розповідаємо, як захистити свої качани від захворювань

Одна з найпопулярніших культур, вирощуваних на українських городах, хоч і потребує особливого догляду, зазвичай зростає спокійно та без зайвого клопоту. Втім, чимало городників стикаються з проблемою, коли капуста починає гнити прямо на грядці. За словами експертів, причиною є ураження качанів слизовим бактеріозом. Цей шкідник може вражати культуру під час зберігання або навіть у другій половині вегетації.

Характерними ознаками ураження капусти цим шкідником є поява темних олійних плям на листках капусти. Ці плями поступово розповсюджуються на весь качан і стають темнішими. Тим часом листя починає гнити, а ніжка стає м’якою та з’являється неприємний запах.

Чому капуста гниє прямо на городі та що з цим робити
Чому капуста гниє прямо на городі та що з цим робити

Експерти зазначають, що гниє капуста насамперед через неправильний догляд – недотримання сівозміни, загущення посадок, нерегулярний полив рослин, а також відсутність обробок від хвороб і шкідників. Вирішення такої проблеми є цілком легким. Потрібно просто налагодити процес догляду за культурою та впевнитись, що ви виконуєте всі необхідні процедури.

Крім того, після того, як ви виявили пошкоджену капусту, потрібно вжити заходів, аби не залишитись без врожаю зовсім. Для початку повністю викопайте всі качани, на яких можете побачити ознаки ураження слизовим бактеріозом. Після цього ділянку землі, в якій росла хвора капуста потрібно обробити – ґрунт, з якого викопали погану капусту, а також качани біля такого овочу, полийте біофунгіцидом, наприклад, Фітоспорином, Споробактерином або Бінорамом.

Експерти розповіли, як діяти у разі, якщо знайшли на городі гнилу капусту
Експерти розповіли, як діяти у разі, якщо знайшли на городі гнилу капусту

Для того, аби попередити появу такого неприємного захворювання, потрібно правильно доглядати за капустою, вчасно її поливати, обробляти від шкідників. Для останнього підійде розчин деревного попелу або тютюнового пилу, змішаного з чорним перцем. Від комах капусту добре захищає мильний розчин. Ба більше, ефективним є настоянка зі стебел цибулі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини