Що купувати дітям до школи на 1 вересня: за базовий набір шкільного приладдя доведеться чимало заплатити

За місяць школярі повертатимуться за шкільні парти. Кожного року батьки складають список покупок всіх необхідних речей для навчання та творчості дитини у школі, але цього року шкільне приладдя "влітає" в копієчку.

Велика частина шкіл не будуть відчиняти свої двері для очного навчання, але так чи інакше батькам доведеться витратити гроші бодай на зошити та ручки, але зараз поговоримо про повний комплект базових речей для навчання. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, скільки доведеться витратити на базовий набір школяра в 2023 році.

Вартість шкільного приладдя

Перше, що приходить в голову під час покупок шкільного приладдя – зошити, ручки та олівці. Можна чимало зекономити на зошитах, оскільки, вони продаються пачками, але дітям не завжди хочеться користуватися звичайними зошитами без малюнків. Зошити з картинками коштують значно дорожче. Зараз звичайний зошит коштує біля 4 гривень, а ціни на зошити з картинками стартують від 6 до 25 гривень.

В яку суму обійдеться базовий набір школяра
В яку суму обійдеться базовий набір школяра

Велика частина витрат припадає на ручки та олівці. Звичайна кулькова ручка коштує 5 гривень, а таких потрібно купити орієнтовно 5-7 штук, щоб дитина завжди мала ручки прозапас. Звичайний олівець коштує 2 гривні, ластики для стирання олівця ­– 4-5 гривень, а лінійки для креслення – від 8 гривень. Також дітям потрібен хороший пенал, який можна придбати орієнтовно за 80-100 гривень.

Щоденник можна придбати за 35 гривень, але потрібно добре пошукати таку ціну на головний шкільний предмет. Якщо заглибитися в питання ціни зошитів, то зошит на 12 аркушів коштує 4 гривні 50 копійок, на 18 – від 6 гривень, а зошити на 48-60 аркушів стартують від 15 гривень. Зошити на 96 аркушів коштують від 35 гривень. Загальна сума виходить немаленька.

Базовий набір школяра

В яку суму обійдеться базовий набір школяра
В яку суму обійдеться базовий набір школяра

Пропонуємо підрахувати, скільки ви заплатите за базовий набір для школяра. Всі ціни взяті з онлайн магазинів, тому в супермаркетах або на ринку вони можуть дещо відрізнятися.

  • Зошит в клітинку (12 шт.) – 72 гривні;
  • Зошит в лінійку (12 шт.) – 72 гривні;
  • Ручка (5 шт.) – 25 гривень;
  • Олівець (5 шт.) – 10 гривень;
  • Ластик – 5 гривень;
  • Пенал – 100 гривень;
  • Щоденник – 35 гривень;
  • Рюкзак – 870 гривень;
  • Кольорові олівці – 89 гривень;
  • Набір лінійок та циркуль – 60 гривень.

Загальна сума: 1338 гривень за повний набір.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини