Знайшла унікальний посівний календар, завдяки якому бабуся збирає багатий врожай не перший рік

В серпні, дачники мають найбільш зайнятий і результативний період роботи на своїх ділянках. Під час цього місяця вони активно збирають і переробляють врожай, займаються обрізкою кущів і дерев, що вже не плодоносять. Зазвичай на городі вже не проводять посадку нових культур, але продовжують сіяти овочі та зелень у теплицях.

Місячний посівний календар може стати в нагоді власникам ділянок, оскільки фаза місяця має значний вплив на ріст і врожайність рослин. Наприклад, зростаючий місяць сприятливий для посадки, пересадки і обрізки рослин, а спадний – для обробки від шкідників та удобрення грунту.

Названо посівний календар на серпень 2023 року
Названо посівний календар на серпень 2023 року

Представляємо місячний посівний календар для серпня 2023 року.

Сприятливі дні: 4,5,7,8,9,22,24 серпня. У ці дні рекомендовано вирощувати розсаду рослин для подальшого розмішення їх у теплицях, робити абсолютно будь-яку роботу на ділянці.

Несприятливі дні: 6, 15, 17 серпня. У цей час варто серйозно займатися знищенням шкідників, посиленно збирати врожай (можна копати картоплю, збирати інші плоди на городі)

Найбільш погані дні для садівництва та городництва: 1,2,3,31 серпня.  У ці дати місяць спадаючий, тож краще забути про працю на ділянці та попіклуватися про своє здоров’я.

А от для підживлення ідеально підходять: 10,11,12,13,14,16,18 серпня. У цей період садівники щиро рекомендують збирати плоди, удобрювати та розпушувати землю.

Виявляється, що при період молодику (молодого місяцю) характеризується деяким ослабленням земного тяжіння, що пов’язано з максимально активним поглинанням води і мікроелементів рослинами на землі.

А от те, що лікарські рослини потрібно збирати в день повного місяця, не зовсім правда. Більш сприятливий період для цього – зростаючий місяць, коли підземна частина рослини не піддається пошкодженням, а заготовлені частини зберігають свої корисні властивості.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини