Виростила смачний та ароматний базилік із насіння на власному балконі: тішуся користю за копійки

Базилік - це не тільки ароматна рослина, що додає чудовий смак стравам, але і чудовий спосіб втриматися від шкідників. Але ж як виростити цю рослину вдома?

Виростити цю чудову рослину у власному домі можна легко, проте, зважаючи на те, що базилік є теплолюбним, рекомендується висаджувати його через розсаду. У нашій статті ми розповімо вам, як посіяти базилік та як доглядати за ним, щоб отримати смачний і здоровий врожай.

Коли сіяти базилік на розсаду?

Оптимальний час для засівання – березень і квітень. Після появи пагонців, через 35-50 днів, можна пересадити розсаду відразу у відкритий грунт чи горщик.

Як посадити базилік?

Перш за все, виберіть пухкий і поживний грунт. Він може бути приготований з домашнього перегною або компосту, торфу та піску у пропорціях 2:4:1 або взяти грунт з городу, торф та перегній у рівних пропорціях. Також, ви можете використати готову суміш з магазину.

Ємність

Якщо ви обираєте індивідуальні ємності, наприклад, горщики або пластикові стаканчики об’ємом 0,5 л, забезпечте дренаж, на дно ємності покладіть шар перліту, битої цегли або керамзиту.

Як виростити базилік із насіння на балконі
Як виростити базилік із насіння на балконі

Перед безпосереднім посівом розсади базиліка потрібно легко ущільнити і зволожити грунт. Потім зробіть канавки глибиною 5-10 мм і посадіть насіння на відстані 3-5 см одне від одного.

Посипте насіння грунтом на 5 мм зверху, слідом за цим знову зволожте грунт. Накрийте контейнер склом або плівкою. Поставте його у добреосвітлене та тепле місце з температурою близько 25-26°С та регулярно поливайте водою, бажано теплою. Коли пагонці базиліка з’являться через 9-11 днів, і тільки тоді зніміть плівку. Після того, як з’являться перші два листочка, розсаду можна перенести у окремі горщики або відкритий грунт.

Прийміть до уваги, що базилік потребує захищеного від вітру, але освітленого сонцем місця.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини