Як врятувати помідори та перець від спеки у серпні: допоможіть рослинам без хімії пережити високу температуру

Перенести літню спеку важко не лише людям, але й рослинам на городі. Ділимось порадою, як допомогти овочам перенести серпневі високі температури без наслідків

Цьогорічне літо здивувало українців високими температурами. Якщо людина може легко сховатись у затінку або під прохолодним повітрям кондиціонера, рослини залишаються на одному місці та змушені терпіти важкі погодні умови. Спека може неабияк нашкодити будь-якій культурі, тому, коли на термометрі городник бачить високі відмітки, потрібно терміново вжити заходів.

За словами експертів, потрібно приготувати якісне добриво, яке точно допоможе помідорам, огіркам і навіть перцю перетерпіти спеку. Автори такого рецепта запевняють, що рослини віддячать вам щедрим врожаєм, варто вам у серпні внести підкормку, про яку і йде мова. Для результату потрібно змішати декілька простих інгредієнтів і полити ними рослину.

Експерти розповіли, як допомогти рослинам витерпіти серпневу спеку – дієві поради
Експерти розповіли, як допомогти рослинам витерпіти серпневу спеку – дієві поради

До складу такого добрива входить харчова сода та лаврове листя. За словами експертів, таке поєднання має чудовий вплив на томати, огірки та перець, тому досвідчені городники час від часу користуються рецептом такої підкормки.

“Харчова сода, йогурт і лаврове листя ефективні для всіх рослин. Результат – тонни врожаю овочів. Також рослини будуть стійкі до спеки і посухи”, – запевняють досвідчені городники, які давно користуються цим простим рецептом.

Для приготування такого простого добрива потрібно закип’ятити два літри води. До неї потрібно додати декілька лаврових листків, а через п’ять хвилин додайте 1 столову ложку харчової соди та 1 столову ложку домашнього йогурту. Через дві години після приготування влийте у концентрат п’ять літрів води.

Що робити, щоб рослинам було легше перенести серпневу спеку – поради експертів
Що робити, щоб рослинам було легше перенести серпневу спеку – поради експертів

Автори рецепта зазначають, що вносити таке добриво потрібно раз на декілька тижнів. Для результату ви можете обробляти готовим розчином листя та плоди або ж просто поливати рослину під корінець. Втім, якщо обираєте останній варіант, попередньо потрібно зволожити ґрунт. Крім того, варто пам’ятати, що підживлення проводять рано вранці або пізно ввечері.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини