Обробила цим баклажани і зараз збираю гарнющий врожай один до одного: допомагає від фітофтори на “раз-два”

Цей простий засіб ви можете самостійно приготувати вдома. Таке добриво допоможе побороти фітофтору на баклажанах і зібрати щедрий та рівний врожай без гіркоти

Правильна підгодівля баклажанів – запорука щедрого врожаю. Комусь секрети правильного догляду за городом дістаються у спадок від бабусі й дідуся, а з кимось дієвими порадами діляться інші близькі люди. Хай там як, але забувати про підкормку рослин на городі та догляд за ними не можна. Баклажани недарма називають примхливою культурою, за якою потрібно глядіти чи не щосекунди.

Чим підгодувати баклажани влітку

Баклажани потребують регулярних підкормок, серед яких обов’язково повинні бути комплексні добрива. Так, за сезон культуру потрібно підгодувати щонайменше 5-6 разів. На правильне “харчування” рослини реагують швидко – плоди починають швидко зав’язуватись, а овочі дозрівають смачними та якісними.

Експерти розповіли, чим можна удобрювати баклажани влітку, щоб вони добре росли
Експерти розповіли, чим можна удобрювати баклажани влітку, щоб вони добре росли

До органічних підкормок, які підходять для баклажанів, належить курячий або пташиний послід, компост, коров’як та зелені добрива. Якщо мова йде про гній, то вносити потрібно виключно торічний, оскільки у свіжому багато азоту, який, вступаючи в хімічну реакцію, виділяє багато тепла – це може зашкодити кореневій системі рослин.

За порадами експертів, слід використовувати для підкормки баклажанів курячий послід. У ньому міститься велика кількість корисних речовин та мікроелементів, які позитивно впливають на формування великих, однакових за розміром і дуже смачних плодів. Готувати таке добриво дуже просто – для цього потрібно мінімум інгредієнтів.

Ідеальний рецепт підживлення для огірків проти хвороб та для врожайності
Ідеальний рецепт підживлення для огірків проти хвороб та для врожайності

Пів кілограма торічного посліду потрібно розбавити у відрі води. Залишити отриману суміш у затінку, аби вона настоялась декілька днів – до трьох діб. Через цей час у вас вийде концентрат, який потрібно обов’язково розбавляти, аби не зашкодити рослині. Для баклажанів концентрат з курячого посліду слід розбавити у співвідношенні 1 літр розчину до 15 літрів чистої води.

Популярне

Подібні новини