Якщо на листі огірків з’явилися жовті плями, обробіть його цим розчином: рятуємо врожай від грибка без хімії

Якщо раптово ви з'ясували, що на листках ваших огірків з'явились неприємні жовті плями, не зволікайте та одразу ж користуйтесь цими простими порадами

Борошниста роса – грибкове захворювання, яке може серйозно зашкодити рослинам, які ростуть на городі. Така недуга спричиняє зниження врожайності та загибель культури, якщо вчасно не вжити заходів. Рецепт, яким поділились експерти городньої справи, включає просту, але потужну комбінацію з часнику та харчової соди. Така суміш бореться з грибком за допомогою природних антибактеріальних і протигрибкових речовин.

Як боротись із борошнистою росою

Огірки схильні до різних грибкових захворювань, серед яких найбільш поширені борошниста роса і помилкова борошниста роса. Для борошнистої роси характерний білий або сіруватий наліт на листі, а для фальшивої борошнистої роси – коричневі плями з оливково-зеленими краями. За відсутності лікування ці інфекції можуть швидко поширюватися та викликати в’янення та пожовтіння всього листка. В результаті знижується фотосинтетична здатність рослини, що призводить до затримки зростання та зниження врожайності.

Експерти розповіли про найдієвіші методи боротьби з борошнистою росою на огірках
Експерти розповіли про найдієвіші методи боротьби з борошнистою росою на огірках

Щоб боротися з цими грибковими захворюваннями, не вдаючись до шкідливих хімічних речовин, експерти пропонують натуральний фунгіцид, виготовлений із суміші часнику та харчової соди. Часник відомий своїми потужними антибактеріальними та антимікробними властивостями, що робить його ефективним засобом боротьби з грибковими інфекціями. Харчова сода, з іншого боку, діє як профілактичний засіб, що перешкоджає поширенню грибка на листі огірка.

Процес приготування природного фунгіциду простий та швидкий. Одну столову ложку сухого часнику змішайте з одним літром теплої води. Додайте у суміш одну столову ложку харчової соди та ретельно перемішайте інгредієнти. Потім залиште розчин настоюватись приблизно на дві години. Після цього – процідіть концентрат, щоб видалити всі тверді частинки, розбавте ще одним літром води і використовуйте для обробки заражених рослин після дощу.

Як позбутись від грибкових захворювань в огірків за допомогою народних засобів
Як позбутись від грибкових захворювань в огірків за допомогою народних засобів

За словами експертів, такий розчин довів свою ефективність проти низки грибкових захворювань, серед яких і фітофтороз, який є ще однією поширеною хворобою. Його універсальність робить його неоціненною складовою арсеналу будь-якого садівника чи городника.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини